Dinamo kaznio Taravela s 20 tisuća eura

Dinamo kaznio Taravela s 20 tisuća eura

Dinamo je, zbog nesportskog ponašanja, kaznio svog igrača s 20 tisuća eura...

Jeremy Taravel/Foto: zimbio

Izuzetna gluposti Dinamova nogometaša Jeremyja Taravela u derbiju 14. kola Prve HNL, kad je glavom udario Riječanina Marka Vešovića i svoju momčad ostavio s igračem manje pri minimalnom vodstvu, stajala je modre možda i poraza na ispunjenoj Rujevici, prvog nakon više od 500 dana na domaćim nogometnim travnjacima.

Taravel je, shvativši značaj i veličinu poteza koji je napravio, odmah iz rukava isukao isprike suigračima, klubu i hrvatskoj nogometnoj javnosti, no sasvim je sigurno kako ga – s više strana – čekaju drakonske kazne.

GNK Dinamo oglasio se prvi te je Taravela sankcionirao s 20 tisuća eura, koje će morati uplatiti u modru blagajnu, dok se još čeka odluka HNS-ova disciplinca Krešimira Vlajčevića i njegove čestitka francuskom braniču.

Prema članku 50. Disciplinskog pravilnika Taravelu prijeti najmanje četiri utakmice suspenzije, no s obzirom na činjenicu da se u ovom slučaju ne radi o tek ‘običnom crvenom kartom’, već potpuno nesportskom udaranju suparnika glavom, odnosno fizičkom napadu, kazna bi mogla biti i od šest do čak dvanaest utakmica stanke!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.