Dinamovi kadeti u finalu svladali RB Salzburg i OSVOJILI ISTRIA YOUTH CUP

Dinamovi kadeti u finalu svladali RB Salzburg i OSVOJILI ISTRIA YOUTH CUP

Kadeti Dinama pobjednici ISTRIA YOUTH CUP foto: gnkdinamo.hr

Dinamovi igrači do 16 godina pobjednici su prvog izdanja Istria Football Youth Cupa koji se igrao na terenima u Novigradu, Umagu i Rovinju.

Nakon prvog dana i 1:0 pobjede na velikim Milanom, zatim drugog dana 4:2 protiv londonskog Tottenhama, u finalu su svladali RB Salzburg 2:0.

Igrači Fabijana Komljenovića su po teškom terenu, u tvrdoj i izjednačenoj utakmici odigrali na visokom nivou i na kraju slavili na jakom turniru na kojem su igrale momčadi poput AC Milana, Tottenhama, AS Rome, Manchester City i već spomenuti RB Salzburg.

“Zasluženo smo osvojili ovaj jaki turnir. Finalnu utakmicu odigrali smo na prvenstvenom nivou, bila je to prava prvenstvena utakmica. U čvrstoj, borbenoj igri i malo težem terenu bolje smo se snašli i bolje reagirali. Prezadovoljan sam s momčadi, sada moramo tako nastaviti, još je puno posla pred nama. Što se cjelokupnog dojma tiče, nosimo jednu veliku pozitivu i samopouzdanje. Na ovakav način prezentirati se protiv takvih respektabilnih klubova velika je stvar. Drago mi je zbog toga što smo pokazali kako se možemo suprotstaviti takvim momčadima i čak dominirati protiv njih, to je dokaz dobrog rada nogometne škole. Za kraj, ovo je bio jedan ispit, dobra matura. Savladali smo ispit, iz taktike, tehnike, snage…”, komentirao je uspjeh mladih Dinamovca trener Komljenović.

Dinamo sastav: Josipović, Braun, Hrvoj, Nikolić, Jančić, Magdić, Šaranić, Julardžija, Jurišić, Stranput, Janković, Radonja, Hasić, Vidović, Brkić, Vukasović, Lauš, Ravlija, Burmudžija i Svržnjak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.