Dino Sokolović drugi na Sljemenu!

Dino Sokolović drugi na Sljemenu!

HPO/Damir SENČAR

Na sljemenskom Crvenom spustu paraolimpijac Dino Sokolović u konkurenciji sjedečih skijaša zauzeo je drugo mjesto s vremenom od 1:51.44, nakon što je u prvoj vožnji bio najbrži s vremenom od 54.23 sekunde. Prvo mjesto u konkurenciji sjedećih skijaša osvojio je Poljak Igor Sikorski s vremenom od 1:51.26, dok je treče mjesto pripalo Amerikancu Tyler Walkeru s vremenom od 1:52.38.

Po završetku utrke Dino Sokolović je izjavio: „Izuzetno sam zadovoljan svojom prvom vožnjom i vodečim mjestom. No, u drugom laufu staza nažalost nije izdržala. Bilo je mnogo rupa, koje su me izbacivale iz ponajbolje putanje. Tako da sam izgubio dragocijeno vrijeme, ali svakako je najvažnije da sam došao do cilja i svojeg još jednog postolja“, zaključio je Dino Sokolović.

Kod žena u sjedećoj konkurenciji pobjedila je Austrijanka Claudia Loesch.

Drugi hrvatski predstavnik Damir Mizdrak s vodićem Lukom Debeljakom , u konkurenciji slijepih i slabovidnih, nakon što je u prvoj vožnji s vremenom od 1:06.90 zauzeo deseto mjesto, u drugom laufu odustao je poslije haklanja kolca.

U konkurenciji slabovidnih žena  slavila je Slovakinja Henrieta Farkasova, a kod muškaraca pobjedio je Slovak Jakub Krako.

U konkurenciji stoječih skijašica najbrža je bila Francuskinja Marie Bochet, a kod muškaraca prvo mjesto zauzeo je Austrijanac Martin Wuerz.

U kategorijama slijepih i slabovidnih, stoječih i sjedećih skijašica i skijaša nastupilo je njih 69 iz 17 zemalja s 4 kontinenta.

Luka Dobrinić, hrvatski izbornik, u prvom laufu postavio je na stazi 61 vrata.  Drugi lauf s istim brojem vrata postavio je Talijan Davide Gros.

Sutra je na sljemenskom Crvenom spustu još jedna slalomska utrka, a potom ponajbolji svjetski paraskijaši odlaze u Kranjsku Goru, gdje će 11. i 12. siječnja voziti dva veleslaloma.

Hrvatski paraolimpijski odbor i Grad Zagreb po prvi put ugostili su najbolje svjetske skijaše s invaliditetom. U noćnom slalomu  nastupilo je 69 skijašica i skijaša iz 17 zemalja s četiri kontinenta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.