Dino Sokolović otputovao na SP za osobe s invaliditetom

Dino Sokolović otputovao na SP za osobe s invaliditetom

Dino Sokolović otputovao je na SP za osobe s invaliditetom...

Od 28. veljače do 10. ožujka u kanadskom skijaškom centru Panorama, smještenom u Canadian Rockies, udaljenom 3.5 sati vožnje od Calgarya, održava se Svjetsko prvenstvvo u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom. Panorama će biti domaćinom 130 skijašica i skijašica iz 30 zemalja, koji će se nadmetati u konkurenciji stajaćih, sjedećih te slijepih i slabovidnih natjecatelja.

Hrvatske boje branit će paraolimpijac Dino Sokolović, član Monoski kluba “Zagreb”, koji će se u četvrtak 5. ožujka nadmetati u superveleslalomu. U subotu Dino nastupa u superkombinaciji, veleslalom je na rasporedu u nedjelju 8. ožujka, a Sokolovićeva najbolja disciplina, slalom, na rasporedu je posljednjeg dana prvenstva u utorak, 10. ožujka.

U Kanadu su sa Sokolovićem otputovali njegov trener Luka Dobrinić i serviser Robert Jurić.

“Ova sezona je za mene doista sezona iz snova”, izjavio je Sokolović prije leta za Panoramu. “Nadam se da ću u Kanadi uspjeti povezati dvije dobre vožnje, jer kad se to dogodi uvijek zauzmem mjesto na postolju. Pobijedio sam svu svoju konkurenciju u natjecanjima europskog i svjetskog kupa, dobro ju poznajem, ali zasigurno će biti teško. Trebam odskijati svaku disciplinu na najvišem nivou, bez pogreške s maksimalnom koncentracijom kako bi se uopće moglo doći do medalje. Nadam se da ću uspjeti. U slalomu sam u potpunosti iskoristio svoje mogućnosti, ali mjesta za napredak imam u veleslalomu i superveleslalomu”, zaključio je Sokolović.

Sokolović je 19. prosinca u slalomu u austrijskom Kuehtelu savladao Japanca Suzukija, osvajača zlata iz Sočija i Austrijanca Romana Rabla, brončanog iz Sočija. Dva druga mjesta na podiju Sokolović je zauzeo u slalomskim utrkama Svjetskog kupa 10. i 11. siječnja u talijanskom Sestriereu.

Vrhunac dosadašnje sezone i najveći uspjeh hrvatskog paraolimpijskog skijanja Sokolović ostvario je u švicarskom St Moritzu 5. veljače, na završnici Svjetskog kupa (dva druga mjesta u poretku slalomaša i ukupnom poretku).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.