Direktor West Hama pod istragom zbog optuženosti na rasizam

Direktor West Hama pod istragom zbog optuženosti na rasizam

Prijeti li direktoru Čekićara otkaz?

Foto: Dailystar.co.uk

Iz West Hama su poručili kako će istražiti navodne rasističke komentara klupskog direktora Tonyja Henryja, koji je, kako prenosi Daily Mail, priznao da Čekićari neće potpisivati tamnopute igrače jer su problematični.

U priopćenju londonski klub je naveo:

“West Ham je klub koji poštuje raznolikosti. Jednakost je jedna od naših najvećih vrlina. U posljednjih 18 mjeseci smo uložili iznimne napore i sigurni smo u uspjehe koje smo postigli. Svi zaposlenici kluba moraju nastaviti cijeniti ravnopravnost i raznolikosti. Ozbiljno shvaćamo ove navode te ćemo ozbiljno pristupiti istrazi ovog slučaja“.

No, prema tvrdnjama Daily Maila, ugledni britanski list vidio je Henryjev mail u kojemu je u pitanju igrač afričkog porijekla:

“Ne želimo više Afrikance u svojoj momčadi, a on ni nije dovoljno dobar. Poslao sam Thomasa da pogleda kako igra i rekao mi je da nije dobar. Ako ga Crystal Palace uzme, neka im je sa srećom“, stoji u mailu.

Na optužbe se osvrnuo i sam Henry:

“To nema veze s rasizmom. Imali smo u prošlosti problema s Diafrom Sakhom te smo zaključili da kada igrači poput njega nisu u momčadi, rade nerede, a to nema veze s ostatkom afričkih igrača. Nešto slično se događa i s talijanskim igračima. Evo, možete li mi reći koji talijanski igrač je došao i prilagodio se u Premiershipu“, izjavio je Henry.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.