Disciplinska komisija ipak smanjila kaznu Neymaru

Disciplinska komisija ipak smanjila kaznu Neymaru

Brazilski reprezentativac izbivat će s travnjaka samo jednu utakmicu nakon crvenog kartona u porazu carioca od Kolumbije (0:1)...

Neymar i Alfredo Mejía/Foto: Gettyimages

Disciplinski odbor CONMEBOL-a smanjio je kaznu brazilskom reprezentativcu Neymaru za crveni karton koji je ‘zaradio’ nakon zadnjeg sučeva zvižduka ogleda Brazila i Kolumbije (0:1) u ovogodišnjem izdanju Copa Americe.

Disciplinci su svoju odluku promijenili samo sat vremena nakon što su ‘nestašnog’ ofenzivca Barcelone sankcionirali s dvije utakmice ‘hlađenja’ na tribinama te će Carlos Dunga i njegovi izabranici bez svog najboljeg igrača morati izdržati samo protiv Venezuele u sljedećem kolu.

Čitavu je situaciju prokomentirao i brazilski član odbora Caio Rocha u razgovoru za Folha de S. Paolo: “Teoretski, Neymar bi mogao biti definitivno suspendiran na samo jednu utakmicu. No, pravila nisu jasna hoće li zadržati i žuti karton, svoj drugi na turniru. Ako odbor zaključi da je žuti karton anuliran ovim crvenim, tada automatska suspenzija pada u vodu i zato bi kazna mogla biti određena na samo jedan susret”, objasnio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.