„Div sa Šalate“ osvojio ATP turnir u Newportu

„Div sa Šalate“ osvojio ATP turnir u Newportu

Ivo Karlović nakon prave drame stigao do svog sedmog naslova

Ivo Karlović/Foto: Gettyimages

Hrvatski tenisač Ivo Karlović (37) osvojio je ATP turnir u američkom Newportu pobjedom nad Luksemburžaninom Gillesom Mullerom, ostvarenom nakon tri duga sata borbe u finalnom meču turnira na travnatoj podlozi rezultatom 6-7 (2), 7-6 (5) i 7-6 (12) i tako stigao do svog sedmog naslova u karijeri.

„Div sa Šalate“ je s 37 godina na leđima uspio podići pobjednički pehar Newporta nakon prijašnja dva izgubljena uzastopna finala, i to na kakav samo način – odigravši protiv ljevorukog Luksemburžanina tri tie-breaka, i spasivši tri meč-lopte u 13.igri trećeg seta.

Muller je bolje otvorio meč, poveo s 3-0, da bi se Karlović pretkraj prvog seta vratio i uspio odvesti 1.set u tie-break u kojem gubi. Drugi set je također otišao u tie-break u kojem hrvatski tenisač poravnava na 1-1 u setovima. U trećem, pak odlučujućem setu Karlović dolazi do trijumfa u maratonskoj 13.igri nakon prave drame u završnom setu. Nakon vodstva Mullera od 2-0, Karlović izjednačava na 3-3 i potom prelazi u vodstvo s 5-3, da bi izgubio svoja dva servisa za 5-5 i i prvu meč loptu pri rezultatu 6-5. Do slavlja Karlović stiže volejem pri rezultatu 12-12  u kojem petu meč loptu konačno iskorištava i pobjeđuje luksemburškog tenisača.

Ovom pobjedom, Karlović je stigao do svog sedmog naslova, u 15 odigranih finala na ATP turnira u svojoj karijeri, od kojih je ovo bio treće uzastopno finale u američkom Newportu. Prije pobjede nad Mullerom, gubio je finala protiv Lleytona Hewitta i Rajiva Rama unazad dvije godine.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.