Djeca iz 64 zemlje sudjelovala u nogometu za prijateljstvo

Djeca iz 64 zemlje sudjelovala u nogometu za prijateljstvo

PETA SEZONA MEĐUNARODNOG DJEČJEG DRUŠTVENOG PROGRAMA GAZPROM NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO održala se u Sankt-Peterburgu.
Prvenstvo je okupilo mlade nogometaše – ambasadore programa – iz 64 zemlje. 12-godišnji dječaci i djevojčice bili su udruženi u 8 međunarodnih Timova prijateljstva. Uloge trenera preuzeli su mladi igrači iz prethodnih sezona.

Od 27. do 29. srpnja održan je Međunarodni kamp prijateljstva. Pod vodstvom mladih trenera i poznatih nogometaša održavali su se treninzi koji su pomogli mladim nogometašima uspostaviti odnose, razraditi timske taktike i osjetiti podršku ostalih članova tima.

1. srpnja nogometaši PETE SEZONE MEĐUNARODNOG DJEČJEG DRUŠTVENOG PROGRAMA GAZPROM NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO, okupljeni u Timove prijateljstva, sreli su se na smaragdnom nogometnom igralištu i pokazali gostima iz cijelog svijeta da je prijateljstvo moguće bez obzira na spol, fizičke sposobnosti i nacionalnost.

Prije finala prijateljstva glavni trener sanktpeterburške momčadi ragbija u invalidskim kolicima sudjelovao je u ždrijebu.
Vrhunac natjecateljskog dijela PETE SEZONE MEĐUNARODNOG DJEČJEG DRUŠTVENOG PROGRAMA GAZPROM NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO bila je jedinstvena svečanost dodjele nagrada finalistima. Kapetani timova dodijelili su jedni drugima medalje, diplome i posebne nagrade.

Predstavniku Hrvatske, kapetanu mlađih limača Dinama, Petru Ragužu, dodijeljena je diploma za značajan doprinos promicanju mira, jednakosti i prijateljstva u svijetu! “Jako sam sretan što se svima svidjeo moj tekst o vrijednostima projekta Nogomet za prijateljstvo! Ivan (mladi brand ambasador, op. autora) i ja smo ponosni što se u Hrvatsku vraćamo s ovim vrijednim priznanjem”, izjavio je Petar.

Mladi igrači koji nisu sudjelovali u završnoj utakmici održali su niz prijateljskih susreta kako bi podržali vrijednosti programa NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO. Mlade sportaše podržao je glavni ruski ambasador programa, najbolji strijelac u povijesti ruske reprezentacije, Aleksandar Keržakov, glavni trener ruske reprezentacije Stanislav Čerčesov i vodeće osobe Ruskog nogometnog saveza. Više od 200 novinara iz vodećih sportskih međunarodnih medija i predstavnici nogometnih saveza prisustvovali su utakmicama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.