Dnjipro razveselio Ukrajinu, Benitez: “Imali smo dovoljno šansi”

Dnjipro razveselio Ukrajinu, Benitez: “Imali smo dovoljno šansi”

Veliko je veselje zavladalo u Ukrajini poslije izborenog finala Europske lige...

Rafa Benitez/Getty Images

Dnjipro je uspio ostvariti povijesni uspjeh. Nakon 1:1 u Napulju Nikola Kalinić i društvo pred svojim su navijačima pobijedili favorizirani Napoli, a u junake polufinalnog sraza prometnuli su se vratar Bojko te jedini strijelac Seleznjov.

“Ispunili smo san cijele Ukrajine. Veliko hvala svima koji su nas u ovakva teška vremena došli bodriti, pa i po onakvoj kiši. Sad možemo sanjati da ćemo pobijediti i u finalu”, rekao je Bojko.

Artem Fedecki se nadovezao: “Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo, koliko sam samo dugo htio ovaj uspjeh. Ponosan sam na ovu ekipu, grad, čitavu državu… Pobjedu posvećujem vojnicima koji nas brane, oni zaslužuju junačke pohvale”, kazao je.

Napolijev strateg Rafa Benitez mogao je samo nemoćno klimati glavom. “Imali smo dovoljno šansi, mogli smo zabiti koliko treba. Razočaran sam, uz toliko prigode i kontrole nismo uspjeli postići niti jedan pogodak, koji bi – vjerujem – sve promijenio. To je ozbiljan problem”, analizirao je Benitez.

“Mogli smo bolje, ali nikoga ne smijemo kriviti. Higuain jest napadač i od njege se prvo traže golove, ali dobivamo i gubimo svi zajedno”, istaknuo je španjolski trener.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.