Dobre vijesti za hrvatske rukometaše, konačno se nešto pokrenulo

Dobre vijesti za hrvatske rukometaše, konačno se nešto pokrenulo

Nakon godina čekanja na izgradnju novog rukometnog centra, iz Zagrebačkog rukometnog saveza konačno stižu dobre vijesti.

Još od 2009. godine, kada je Hrvatska ugostila Svjetsko rukometno prvenstvo priča se o izgradnji novog rukometnog centra. Prvo je trebao biti izgrađen uz zagrebačku Arenu, zatim na Sveticama, Kajzerici ili u Dubravi… Zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić na upite uvijek odgovarao isto, trebamo se još malo strpiti.

Početkom ove godine, gradonačelnik je prilikom obilaska Zagrebačkog velesajma najavio kako je prostor za izgradnju centra nađen. “Locirali smo prostor od 140×60 metara na kojem ćemo napraviti rukometni dom. Za godinu, godinu i pol će biti gotov.” rekao je tada Bandić.

Manje od šest mjeseci nakon toga iz Zagrebačkog rukometnog saveza stižu dobre vijesti, nešto se ipak pokrenulo. “Bio sam na dva sastanka u vezi s rukometnim domom. Trenutno je u izradi idejni projekt kojeg radi Hrvatski rukometni savez i predat će ga Gradu Zagrebu.” rekao je predsjednik Zagrebačkog rukometnog saveza Božidar Jović.

“Dvorana je planirana na mjestu paviljona 30., 31. i 32. Sva postojeća infrastruktura je već tu, ne treba klasična građevinska dozvola, već samo dorada postojeće. Sav bi taj ‘papirnati’ dio posla trebao biti gotov do jeseni, a onda bi se trebalo krenuti u realizaciju.” nastavio je Jović.

Polumontažni objekt koji bi trebao biti izgrađen imao bi između četiti i pet tisuća mjesta, kao i svu potrebnu infrastrukturu za domaća i međunarodna natjecanja. Uz dvoranu nalazila bi se još jedna dvorana, s dva terena za treninge. Na istom bi mjestu trebali trenirati mnogi zagrebački klubovi, a u planu je i selidba HRS-a i ZRS-a na ovu lokaciju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.