Dobri rezultati za Zubčića, Kolegu i Štimac na Prvenstvu Slovenije

Dobri rezultati za Zubčića, Kolegu i Štimac na Prvenstvu Slovenije

Croski

U proteklih nekoliko dana na utrkama Nacionalnog prvenstva Slovenije sudjelovali su naši skijaši i skijašice. U tehničkim disciplinama, koje su bile prve na rasporedu, lijep rezultat postigla je Leona Popović četvrtim mjestom u slalomu (+1.89 sekundi iza najbolje Maruše Ferk). U veleslalomu je Lana Zbašnik bila osma (+2.89 iza Ane Drev), dok je u istoj disciplini u muškoj konkurenciji Samuel Kolega zauzeo šesto mjesto (+1.14 iza Austrijanca Walcha, čime je ostvario uvjerljivo najbolje FIS bodove u veleslalomu).

Podsjetimo, u slalomu je treće mjesto osvojio Elias Kolega, 88. stotinki iza Štefana Hadalina, a Filip Zubčić je bio šesti. Na juniorskom prvenstvu Istok Rodeš je u spustu zauzeo šesto mjesto, a u seniorskoj konkurenciji bio je deseti. Dobre rezultate u superveleslalomu ostvario je Filip Zubčić sedmim i osmim mjestom, s najboljim FIS bodovima. U alpskoj kombinaciji na otvorenom prvenstvu juniorki Ida Štimac doskijala je do šestog mjesta, pri čemu treba istaknuti da je Ida imala samo 37 stotinki sporiju vožnju slaloma od Ane Bucik, koja je među 15 najboljih slalomašica svijeta, a bolje vrijeme imala je od Petre Vlhove, koja je pobijedila na posljednjem slalomu Svjetskog kupa!

Odlične nastupe u juniorskoj utrci alpske kombinacije imali su Elias Kolega i William Vukelić, osvojivši drugo, odnosno treće mjesto. Elias je imao najbolje vrijeme slaloma, a obojica su popravili svoje FIS bodove za sljedeću sezonu u toj disciplini.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.