“Dođi, probaj, pobijedi” – promotivna skijaška utrka svih koji to žele!

“Dođi, probaj, pobijedi” – promotivna skijaška utrka svih koji to žele!

U organizaciji skijaškoga kluba za osobe s invaliditetom 'Sljeme' ovoga će se vikenda održati već tradicionalna veleslalomska utrka...

Damir Mizdrak sa vodičem Lukom Debeljakom/Damir Senčar

U organizaciji skijaškog kluba za osobe s invaliditetom “Sljeme” 13. veljače 2015. godine održat će se već tradicionalna veleslalomska utrka. Skijaši koji će doći, probati, a na kraju pokušati i pobijediti osobe su s invaliditetom pa tako primjerice skijaju slijepi i slabovidni uz vodiča ispred sebe, kao i skijaši s tjelesnim oštećenjem.

Ono što ovu promotivnu utrku čini još zanimljivijom jest vijest da će svoj talent moći pokazati i naše estradne zvijezde poput Bruna Šimleše, Igora Mirkovića, Ozrena Müllera, Krunoslava Borovca, Maria Rucnera, Giuliana, Mire Šimić, Sandre Bagarić i Irine Čulinović. Nažalost, Dubravko Šimenc neće voziti zbog ozljede, ali doći će podržati ostale natjecatelje, što itekako govori o tome koliko je ova utrka od značajne važnosti kako Upravi kluba, tako i samim članovima.

Klub za osobe s invaliditetom “Sljeme” osnovan je 2006. godine i od tada obuhvaća velik broj skijaša s invaliditetom, a radi i na integraciji djece i mladih s invaliditetom u redovno društvo te zdrav život. Klub djeluje preko donacija, a osim besplatnih skijaških karata od Grada Zagreba tu je i Mirovinski fond kao donator i podrška u radu.

Da učitelji koji rade u klubu svoj posao obavljaju vrhunski dovoljno govori i činjenica kako iz Kluba dolazi paraolimpijac, slabovidni Damir Mizdrak, koji je prošle godine nastupio na ZOI u Sočiju te odvozio sve utrke. Damir Mizdrak, kao i Dino Sokolović, koji se natječe u sjedećoj konkurenciji, svaki vikend aktivno treniraju, a to se vidi i po njihovim rezultatima.

Zbog toga, ako ne znate gdje ćete provesti petak 13. – slobodno posjetite manifestaciju „Dođi, probaj i pobijedi“ na Sljemenu, poslije se odlično zabavite, a tko zna – možda postanete članovima kluba i počnete uživati u svim čarima snijega i snježnih radosti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.