Dodig i Draganja uspješno kroz prvo kolo Roland Garrosa

Dodig i Draganja uspješno kroz prvo kolo Roland Garrosa

Marin Draganja i Ivan Dodig odlično su otvorili turnir parova sa svojim partnerima.

Marcelo Melo i Ivan Dodig/Getty Images

Brazilac Marcelo Melo i hrvatski predstavnik Ivan Dodig odlično su započeli svoj put na ovogodišnjem Roland Garrosu. U prvom kolu su rezultatom 6:2, 7:6 (2) svladali njemačku kombinaciju Benjamina Beckera te Alexandera Satschka.

Nakon suvereno osvojenog prvog seta, inače treći nositelji turnira u drugoj su dionici imali vodstvo 5:3 koje su uspjeli prosuti sa tri uzastopno izgubljena gema. Tada je njemačka kombinacija imala priliku odvesti meč u treći set na svom servisu, ali Dodig i Melo koriste petu break loptu kojom su izborili tie-break u kojem su potvrdili drugo kolo.

Tamo će igrati protiv španjolskih sudionika Andujara i Maracha koji su u prvom kolu svladali splitskog tenisača Matu Pavića i njegovog partnera, 27-godišnjeg Michaela Venusa rezultatom 6:2, 6:4.

Hrvatsko-finska kombinacija Marin Draganja i Henri Kontinen koja je postavljena za 13. nositelje turnira svladala je u prvom kolu Filipinca Treata Hueya i Amerikanca Scotta Lipskyja rezultatom 4-6, 6-1, 6-4. Njihovi sljedeći protivnici biti će poznati tijekom dana, a to mogu biti Meksikanci S. Gonzalez te Reyes-Varela ili argentinsko-brazilska kombinacija M. Gonzalez i Andre Sa.

Valja napomenuti kako su se u pojedinačnoj konkurenciji od Hrvata dalje plasirali Borna Čorić i Marin Čilić (9), dok su u ženskoj konkurenciji drugo kolo izborile Ana Konjuh, Donna Vekić i Mirjana Lučić-Baroni što je prvi put nakon 2005. godine da hrvatski ženski tenis ima tri predstavnice u drugom kolu nekog grand slam turnira.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.