Bivši finalisti na dobrom su putu u All England Clubu

Dodig i Melo mirno krče wimbledonsko ‘raslinje’

Dodig i Melo mirno krče wimbledonsko ‘raslinje’

Dodig i Melo plasirali su se u 3. kolo Wimbledona.

Foto: www.wimbledon.com

Nakon što su u prvom kolu Wimbledona pobijedili francuski par Paul-Henrija Mathieua i Benoita Pairea, Ivan Dodig i Marcelo Melo na identičan su način prokrčili svoj put do treće runde, ovoga puta nadvladavši Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Amerikanca Scotta Lipskyja.

Hrvatski tenisač i njegov dugogodišnji brazilski kolega na terenu prije tri su godine na travnjaku All England Cluba igrali finale, no tada su bolji od njih bili prvi reketi svijeta u konkurenciji parova, američka braća Bryant.

Manje od sat vremena, točnije 56 minuta, trajao je susret na terenu broj 7. Mirno je bilo sve do šeste igre kad su Gonzalez i Lipsky prvi put posustali i izgubili break, a krenulo je od toga trenutka sve na mlin Ivana Dodiga i Marcela Mela. Set je okončan s još jednim breakom u osmom gemu za 6:2, a bez previše poteškoća peti su nositelji u završnici stigli i do konačne pobjede.

Svojim su suparnicima u drugome setu break uzeli već u drugoj igri odličnim forehand winnerom, a na prvi su osvojeni gem Gonzalez i Lipsky čekali do četvrte igre. Igralo se do kraja ‘gem-za-gem’, što je iznjedrilo i konačnih 6:2, 6:3 u korist hrvatsko-brazilske kombinacije.

Wimbledon, statistika

Wimbledon, parovi, 2. kolo:
Dodig/Melo (Hrvatska/Brazila) – Gonzalez/Lipsky (Meksiko/SAD) 6:2, 6:3

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.