Dodijeljene nagrade “Dražen Petrović”

Dodijeljene nagrade “Dražen Petrović”

Dodijeljene su nagrade mladim sportašima...

Na svečanosti u Muzejsko-memorijalno­­m centru “Dražen Petrović” u četvrtak su, devetu godinu za redom, uručene nagrade “Dražen Petrović” darovitim mladim sportašima, a ove godine su ih dobili streljačica Valentina Gustin i tenisač Borna Ćorić.

Odbor za dodjelu Nagrade “Dražen Petrović”, kojim je predsjedavao Zvonimir Boban, odlučio je da najviše godišnje državno sportsko priznanje za mlade sportaše u 2015. godini dobije osvajačica srebrne medalje na Svjetskom kupu u Münchenu u zračnoj puški i brončane medalje na Europskom juniorskom prvenstvu Arnhemu. Valentina Gustin je ostvarila kvotu za OI Rio 2016. i evidentna je olimpijska kandidatkinja.

Za najuspješnijeg sportaša mlađih dobnih kategorija izabran je tenisač Borna Ćorić, polufinalist ATP turnira u Nici, Dubaju i Baselu, a krajem 2014. imenovan je ‘ATP star of tomorrow’.

Hrvatska ženska kadetska judo reprezentacija proglašena je najboljom ženskom ekipom u mlađim dobnim kategorijama, a tu laskavu titulu u muškoj konkurenciji odnijela je juniorska košarkaška reprezentacija koja je osvojila srebro na SP-u do 19 godina u Grčkoj.

Skakači u vodu Hrvoje Brezovac i Juraj Melša dobitnici su nagrade u kategoriji najuspješniji sportski par, štafeta ili posada. Skijašica Lana Zbašnik dobitnica je nagrade u kategoriji najveće nade hrvatskog sporta. Najvećom nadom hrvatskog sporta proglašen je tenisač Duje Ajduković koji je na Europskom prvenstvu U14 osvojio prvo mjesto i trenutno je treći na Rang listi Tenis Europa U14.

Na svečanosti je uručena „Nagrada predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora – MOO mladima za fair play gestu“ mladoj hrvatskoj jedriličarki Hani Dragojević, a nagradu joj je uručio predsjednik Svjetskog fair play odbora dr. Jeno Kamuti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.