Domagoj Duvnjak: Jedva čekam da krene SP, nadam se da ćemo doći do polufinala

Domagoj Duvnjak: Jedva čekam da krene SP, nadam se da ćemo doći do polufinala

- Skupina je stvarno jako nezgodna, možda nije atraktivna, ali nezgodna je. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, nema lakog suparnika, ali ja se nadam da će to dobro izgledati, kaže Duvnjak

Domagoj Duvnjak(Getty Images

Najbolji rukometaš svijeta i hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak uoči druge faze priprema kazao je kako se raduje pripremama i okupljanju te je otkrio i nekoliko riječi o samoj skupini u kojoj se Hrvatska nalazi na Svjetskom prvenstvu.

– Osjećam se odlično, jedva čekam da krenu pripreme i Svjetsko prvenstvo. Već sam bio u Umagu s dečkima, napravio sam jedan trening i drago mi je da sam ih sada opet vidio te da je atmosfera fantastična. Treba izbornika pitati, ali sigurno da ćemo raditi prvo fizikalije, a poslije ćemo prijeći na taktiku kao i svake godine. Nemamo mnogo vremena, ali poradit ćemo na obrani i napadu tako da se nadam da ćemo se dobro pripremiti.

– Skupina je stvarno jako nezgodna, možda nije atraktivna, ali nezgodna je. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, nema lakog suparnika, ali ja se nadam da će to dobro izgledati. Tu nema lakog protivnika, bit će teško, ali se nadam da ćemo biti prvi u skupini. To bi stvarno bilo lijepo i bilo bi mnogo lakše da s prvog mjesta odemo u osminu finala. Cilj je biti među prvih sedam, osam koliko ih ide u Rio, to nam je primarni cilj, a poslije ćemo vidjeti. Nadam se da ćemo doći do polufinala.

U Kielu je Duvnjak zaigrao i na lijevom i na srednjom vanjskom stoga i u reprezentaciji imati prostora pomoći na lijevoj vanjskoj poziciji, a uz to je Duvnjak otkrio i kakve inicijacije očekuju nove mlade igrače.

– Izbornik će odlučiti na kojoj ću poziciji igrati. Istina je da sam igrao dosta na lijevom vanjskom u Kielu, ali to nije nikakav problem za mene, dapače, osjetio sam i kako je igrati na drugoj poziciji. To je to, osobno se stvarno dobro osjećam te se nadam da neće biti nikakvih ozljeda na pripremama i da ćemo kompletno otići u Katar.

– Svaki novi igrač uvijek je dobrodošao u reprezentaciju. Inače novi igrači moraju pjevati pred svima, vidjet ćemo kako će biti ove godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.