Domagoj Duvnjak: 2013. je za mene bila godina iz snova

Domagoj Duvnjak: 2013. je za mene bila godina iz snova

- To je za mene dodatna odgovornost da pokušam doći na još višu razinu u budućnosti, rekao je hrvatski reprezentativac

Domagoj Duvnjak(Getty Images

Domagoj Duvnjak posjetio je Skoplje s HSV-om u sklopu prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Vardara kada je ujedno primio nagradu portala Handball planet za najboljeg igrača na svijetu, te je dao intervju za handball-planet.com.

– Mogu se samo nadati da ću ponoviti 2013. jer to je za mene bila godina iz snova. Ostajem bez riječi kada me netko pita za nagrade. Razočaran sam jer nismo osvojili zlato na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Osvojio sam Ligu prvaka, dvije nagrade za najboljeg rukometaša na svijetu. To je za mene dodatna odgovornost da pokušam doći na još višu razinu u budućnosti. Svjestan sam da pojam jučer ne postoji u profesionalnom sportu. Uvijek gledam naprijed i želim osvojiti nove trofeje. Zadovoljan sam, ali i spreman za nove izazove, rekao je Domagoj Duvnjak prokomentiravši Europsko prvenstvo u Danskoj.

– Nikada u životu nisam vidio utakmicu kao finale EP-a u Herningu. To nitko nije očekivao, 42 gola u finalu protiv domaćina Danske. Svi govore o ponovom procvatu Francuske, ali kada se pogleda ekipa oni su i mlada, ali i iskusna reprezentacija i sigurno će među najboljim ekipama još dugo vremena, rekao je Duvnjak koji nije htio pretjerano komentirati činjenicu da u Francuskoj ekipi igraju stariji igrači poput Fernandeza, dok za Balića više nema mjesta u Hrvatskoj.

– Nisam prava osoba da to komentira. Kod na je to tako. Već sam rekao da bi bio sretan da se neki igrači vrate u reprezentaciju. Izbornik tu ima zadnju riječ, ustvrdio je Duvnjak.

– Favoriti smo protiv Vardara, ali i oni imaju odličnu momčad. Znali smo da nas čeka “pakao” u Skoplju. Najbitnije je bilo da odemo iz Skoplja s pozitivnim rezultatom. Čak i Barcelona i PSG nisu mogli ovdje pobijediti. Barcelona je prvi favorit za osvajanje Lige prvaka. Naš cilj je ući u Final Four i onda vidjeti što će se dogoditi, zaključio je Domagoj Duvnjak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.