Domagoj Duvnjak nakon ispadanja iz Lige prvaka: Svaka čast Vardaru, zaslužio je pobjedu!

Domagoj Duvnjak nakon ispadanja iz Lige prvaka: Svaka čast Vardaru, zaslužio je pobjedu!

- Život za nas ide dalje, nažalost bez Lige prvaka, rekao je hrvatski reprezentativac

Domagoj Duvnjak/Getty Images

Ispadanje njemačkog HSV-a od Varadara u Ligi prvaka iznenadilo je rukometnu Europu. Očito je bilo da Vardar može parirati aktualnom europskom prvaku, ali nitko nije očekivao da će HSV izgubiti na domaćem parketu i tako okončati svoj put u Ligi prvaka.

– Znali smo da nas čekaju dvije teške utakmice, ali nakon remija u Skoplju (28:28) smatrali smo da imamo dobru podlogu za prolaz dalje. Očito to nije bilo dovoljno, dali smo sve od sebe, borili smo se do zadnje sekunde… Moram reći:  Svaka čast Vardaru, zaslužio je prolaz. Život za nas ide dalje, nažalost bez Lige prvaka, rekao je hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak u razgovoru za službenu stranicu Europske rukometne federacije.

– Jedan od glavnih ciljeva bio je izboriti plasman na Final Four. Žao mi je naših navijača koji su nam dali podršku na našem putu. Bili smo favoriti protiv Vardara, ali nismo pobijedili, ustvrdio je Duvnjak.

HSV je u završnici od 21:26 stigao na 28:29.

– Vjerovali smo da ćemo proći, nadali smo se da je to naš trenutak. Napravili smo sve što smo mogli. Imali smo puno samopouzdanja, ali nismo uspjeli, ustvrdio je hrvatski reprezentativac.

– Ima puno dobrih ekipa u Ligi prvaka, ali mislim da je Barcelona favorit. Imaju nevjerojatnu momčad, te igrače poput Lazarova i Karabatića. Ali svi znamo što se može dogoditi na Final Fouru, mi smo to najbolje pokazali prošle godine, dodao je Duvnjak koji se još jednom osvrnuo na nagradu za najboljeg svjetskog rukometaša u 2013.

– Ništa se nije promijenilo. I dalje igram rukomet i želim napredovati u svakoj utakmici i na svakom treningu. Bila je to velika čast za mene, ali to je bila 2013., u tekućoj godini puno stvari izgleda drugačije. Moram se zahvaliti HSV-u i Hrvatskoj i mojim trenerima, posebice Martinu Schwalbu iz HSV-a koji me je uvijek podržavao. Život je i dalje isti, osim što imam jedan trofej više u dnevnoj sobi, zaključio je Domagoj Duvnjak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.