Domagoj Duvnjak: Radujem se utakmicama protiv Zagreba, cilj je s Kielom osvojiti Ligu prvaka

Domagoj Duvnjak: Radujem se utakmicama protiv Zagreba, cilj je s Kielom osvojiti Ligu prvaka

- Kao prvo, odlično se osjećam u momčadi. Drugo, niti jedan igrač ne može ništa sam, kaže Duvnjak

Domagoj Duvnjak/Getty Images

Domagoj Duvnjak uoči početka klupske sezone u razgovoru za službenu stranicu Europske rukometne federacije osvrnuo se na nadolazeće izazove. Najbolji svjetski rukometaš ove će sezone igrati u Kielu nakon što je HSV upao u financijske probleme. Sezona nije mogla bolje početi, Kiel je na otvaranju osvojio njemački  Superkup.

EHF:  Jeste li se prilagodili na novu momčad i novi grad?

– Što se tiče momčadi u potpunosti sam se prilagodio, ali zbog napornih priprema nisam baš vidio previše Kiel. Ipak, nije previše udaljen od Hamburga tako da sam često igrao ovdje. Suigrači su me toplo dočekali što mi je uvelike olakšalo početak u novom klubu. Stvarno je super igrati za Kiel, imamo odličnu momčad i jako se radujem sezoni. Već smo osvojili prvi trofej.

EHF:  Je li osvajanje prvog trofeja u novom dresu poseban osjećaj?

– Jako mi je drago da smo osvojili Superkup. Ali svi vide da je još jako puno posla ispred nas da uigramo momčad i da ostvarimo visoke ciljeve koje smo postavili. Zadovoljan sam da je pripremni period gotov i što sezona počinje. Vjerujem u našu momčad, spremni smo za uspješnu sezonu.

EHF: Spomenuli ste da Kiel ima jaku momčad, hoće li vaša uloga biti drugačija od one u Hamburgu gdje ste uživali status superheroja?

– Kao prvo, odlično se osjećam u momčadi. Drugo, niti jedan igrač ne može ništa sam, jedino momčad nešto znači. Naravno da spadamo među favorite u svim natjecanjima, ali opet se moramo pojaviti na terenu. Ne možete misliti da će momčad imati rezultate bez rada. Pripreme su pokazale da previše griješimo u nekim segmentima i još nije sve savršeno uigrano.

EHF: Na kojoj poziciji biste najradije igrali u Kielu?

– To pitajte trenera Alfreda Gislasona, on će odlučiti. Nije mi bitno na kojoj ću poziciji igrati, sve dok smo uspješni.

EHF:  Je li postoji išćekivanje uoči početka Lige prvaka?

– Radujemo se Ligi prvaka. Posebno se radujem utakmicama protiv Zagreba, mog bivšeg kluba. Čekaju nas i teške utakmice protiv PSG-a i Metalurga. Ipak, naš cilj je biti na vrhu skupine i osigurati si što bolju poziciju za razigravanje, te plasman na Final Four. Nakon što sam osvojio Ligu prvaka s HSV-om, cilj je sada osvojiti s Kielom.

EHF: Uz sve klupske obaveze u siječnju je na rasporedu Svjetsko prvenstvo. Sanjate li da ćete s Hrvatskom osvojiti prvo svjetsko zlato?

– Pa to ne bi bilo loše, zar ne? Ali ima još puno vremena do Svjetskog prvenstva, tako da sam trenutno koncentriran samo na Kiel.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.