Domagoj Duvnjak: ‘Sutra idemo po pobjedu protiv Mađarske’

Domagoj Duvnjak: ‘Sutra idemo po pobjedu protiv Mađarske’

'Dobro ćemo se pripremiti i nadam se da će biti dobro’, rekao je Duvnjak

Nakon što je Hrvatska upisala svoju prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu protiv Saudijske Arabije izbornik Željko Babić je rekao:

‘Očekivao sam drugačiju utakmicu. Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo promašili par otvorenih udaraca. U obrani smo igrali skroz mekano. Dopuštali smo da prolaze, osobito na jaču stranu za koju je bio zadatak da branimo. U drugom poluvremenu smo promijenili obranu i morali smo koristiti Duvnjaka da igra. Iskoristili smo njihove tehničke greške da bi postigli lagane golove i tu smo stvorili prednost koju smo održavali tijekom cijele utakmice.’

‘Mislim da prva utakmica uvijek teška za igrati. Mislim da je to bilo je vidljivo osobito kod naših mladih igrača. Naravno da je to nekada prednost i nedostatak, ali svakako će Prvenstvo pokazati koliko oni mogu. Ovo je jedan veliki izazov za sve nas, osobito za mlade igrače da pokažu svoje stvarne vrijednosti. Vjerujem da će već sutra u drugoj utakmici biti brži i precizniji u kretanju’, pojasnio je izbornik Babić.

2X0A3939_original

Svoja razmišljanja o utakmici dao je i kapetan Domagoj Duvnjak.

‘Mislim da smo krenuli dobro u utakmicu. Poveli smo tri, četiri razlike i dobro je sve funkcioniralo. Onda smo ušli u neku ‘crnu rupu’. Imali smo puno tehničkih grešaka, u obrani 6-0 smo gubili ‘duele’ jedan na jedan i to je razlog zašto je bilo samo jedan razlike na poluvremenu. Ivić je bio odličan u prvom poluvremenu i on nas je praktički držao u vodstvu. U drugom poluvremenu smo igrali puno bolje i 5-1 obrana je funkcionirala. No, i u drugom poluvremenu smo imali tehničkih grešaka i to moramo popraviti jer sutra nas čeka potpuno drugačija utakmica.’

Sutra igramo protiv Mađarske, koja je u prvom kolu izgubila od Njemačke.

‘Mađari su jedna iskusna momčad koja igra dobar rukomet. Danas su, nakon što su gubili sedam razlike, se vratili u igru. Drugo poluvrijeme nismo gledali, ali pogledat ćemo večeras. Odlična su reprezentacija s dobrom 6-0 obranom. Moramo puno bolje igrati da sutra pobijedimo. Pogledali smo već dosta video materijala o Mađarima. Dobro ćemo se pripremiti i nadam se da će biti dobro’, zaključio je Duvnjak. 

 

HRS

HRS


Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.