Domagoj Duvnjak uoči EP-a: Svi se nadaju zlatu, ali prvenstvo je dugo

Domagoj Duvnjak uoči EP-a: Svi se nadaju zlatu, ali prvenstvo je dugo

Odigrat ćemo iz utakmice u utakmicu, najvažnije je za početak prenijeti četiri boda u drugi krug, kaže Duvnjak

Domagoj Duvnjak/Getty Images

Rukometaši Hrvatske u subotu su doputovali u Dansku gdje na Europskom prvenstvu u ponedjeljak kreću u lov na jedino zlato koje nedostaje. Domagoj Duvnjak stožerni je igrač ovog sastav od kojega se puno očekuje svaki put kada obuče dres.

– Jedva čekamo da krenu utakmice i da pokažemo na parketu da smo prava reprezentacija koja ima visoke ciljeve. Nadam se da ćemo pobijediti Bjelorusiju na otvaranju turnira. Njihov adut je Rutenka, ali općenito bjeloruski rukomet ide uzlaznom putanjom. Bjelorusija je odlična ekipa, iako na papiru to možda izgleda drugačije. Dobro smo se pripremili, nadam se da ćemo probiti led na prvenstvu, rekao je Domagoj Duvnjak.

– Švedska ne može računati na Kima Anderssona, koji je njihov najbolji igrač. Radi se o pravoj reprezentaciji koja će imati veliku podršku svojih navijača i igra pravi skandinavski rukomet uz puno brzih s brzom kontrom. Tu je i Crna Gora koja je izbacila Njemačku u kvalifikacijama što sve govori i uvijek je neugodno igrati protiv ovakve reprezentacije, ustvrdio je Duvnjak.

–  Idemo s ciljem doći što dalje na prvenstvu. Najvažnije je da nema previše ozljeda i da smo dobro radili. Odigrat ćemo iz utakmice u utakmicu, najvažnije je za početak prenijeti četiri boda u drugi krug. Svi se naravno nadaju zlatu, ali prvenstvo je dugo, zaključio je Domagoj Duvnjak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.