Nastavak Akcije "21 kolica za sport" i novi sportaš Dominik Počekal

Atletičar u Akciji “21 kolica za sport”

Atletičar u Akciji “21 kolica za sport”

Novi sportaš, nova sportska kolica i četvrta po redu akcija "Hrvatske reprezentacije" održat će se u četvrtak 8. lipnja 2017.godine u Velikoj Gorici....  

Dominik Počekal

„Hrvatska reprezentacija“ pokrenula je program pod nazivom „I Ti to možeš!“ koji za cilj ima poticanje djece i mladih, osobito mladih s invaliditetom, kroničnim oboljenjima i pretile djece  na tjelesnu aktivnost i aktivno bavljenje sportom.

U okviru programa „I Ti to možeš!“ provodi se i Akcija “21 kolica za sport” kojom će se osigurati 21 takva kolica za 21 mladu sportašicu/sportaša s invaliditetom u svakoj od 21 hrvatske županije. Sportska kolica izrađuju se po mjeri korisnika i kao takva su prilagođena njegovim potrebama.

Udruga je s akcijom krenula tijekom 2016. godine te u istoj pribavila i svečano dodijelila kolica trima korisnicima sportskih klubova OSI na području triju županija (Primorsko-goranska, Grad Zagreb i Međimurska županija). Sportaši kojima su dosada ista dodijeljena poimence: Ademir Fazlli boćar iz BK Pulac, Tomi Brajša plivač iz PK Natator i Nino Baša stolnotenisač STK Mihovljan i URIHO.

I u 2017.godini “Hrvatska reprezentacija”  nastavlja s aktivnostima Programa “I Ti to možeš!”  i  aktivnostima  Akcije. Pribavljena su još jedna sportska kolica za mladog sportaš iz atletskog kluba AKOSI Uspon. Njegovo ime je Dominik Počekal  i mlada je nada hrvatske atletike.

Svečana dodjela uručenja kolica mladom sportašu održat će se u četvrtak, 8.lipnja 2017.  s početkom u 18 sati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta,  na adresi Zagrebačka 37,  u Velikoj Gorici.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.