Donna Vekić odbila britansko državljanstvo: Volim Hrvatsku i igranje za Veliku Britaniju više nije opcija

Donna Vekić odbila britansko državljanstvo: Volim Hrvatsku i igranje za Veliku Britaniju više nije opcija

- Možda sam u prošlosti bila sklona toj ideji, jer mi je i Britanija vrlo draga, ali rođena sam u Hrvatskoj i volim svoju zemlju, objasnila je Osječanka u razgovoru za Daily Mail

Donna Vekić/Getty Images

Perspektivna hrvatska tenisačica Donna Vekić otklonila je svaku mogućnost da jednoga dana nastupa pod zastavom Velike Britanije. Najvećoj hrvatskoj ženskoj teniskoj nadi ponuđeno je britansko državljanstvo, no 17-godišnja Osječanka je u razgovoru za engleski Daily Mail objasnila kako se u budućnosti vidi samo pod hrvatskom zastavom.

– Volim svoju Hrvatsku i igranje za Veliku Britaniju više nije opcija. Možda sam u prošlosti bila sklona toj ideji, jer mi je i Britanija vrlo draga, ali rođena sam u Hrvatskoj i volim svoju zemlju, objasnila je Osječanka.

Vekić je nedavno osvojila prvi WTA turnir u karijeri, skrenuvši na sebe pozornost svjetske javnosti. Budući da su Englezi u mogućnosti pružiti joj puno bolje uvjete za razvoj, postojala je mogućnost da Osječanka promjeni državljanstvo.

– Ljudi se u Hrvatskoj često pitaju što bi sve naši sportaši mogli ostvariti da imaju idealne uvjete, ali tko zna, možda bi nam to oduzelo onu dodatnu glad za uspjehom, zaključila je Osječanka u razgovoru za Daily Mail.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.