Donna Vekić ostala bez plasmana u osminu finala

Donna Vekić ostala bez plasmana u osminu finala

Donna Vekić/Getty Images

Naša tenisačica poražena je u drugom kolu WTA Premier turnira u Dohi sa 7-6(5), 6-4 od 11. igračice svijeta, Španjolke Carle Suárez Navarro. Ovim porazom Hrvatska je ostala i bez posljednje predstavnice u pojedinačnoj konkurenciji turnira.

Vekić je odlično ušla u meč kada je s dva breaka povela s 4-0. Priliku za trećim breakom u nizu i osvajanjem seta nije iskoristila, što je Španjolka iskoristila u svoju korist i uzvratila serijom od četiri gema te izjednačila s 4-4.  Nakon toga naša je tenisačica imala priliku okrenuti susret u svoju korist, no Suarez Navarro se svaki put vraćala u igru. Odluka je pala u tie breaku u kojem je sa 7-5 uspješnija bila Španjolka.

Drugi set bio je pun preokreta kao i prvi. Španjolka je povela s 2-0, ali naša tenisačica uspjela okrenuti na 3-2. Prednost nije dugo trajala jer je Vekić po šesti put u meču izgubila servis i tako do kraja susreta ostala bez prilike za povratak.

U njihovu prvom zajedničkom susretu naša tenisačica pokazala je sjajan otpor, no ključne su bile dvostruke pogreške, kojih je bilo čak sedam te šest puta izgubljeni servis.

 

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.