Dontaye Draper za FIBA-u: Sve sam stariji, ali SP u Španjolskoj je veliki izazov

Dontaye Draper za FIBA-u: Sve sam stariji, ali SP u Španjolskoj je veliki izazov

- Vidjet ću kako ću se nositi s ozljedama, igrat ću ako budem zdrav, rekao je Draper

Dontaye Draper/Getty Images

Naturalizirani hrvatski reprezentativac Dontaye Draper gostovao je na službenim stranicama FIBA-e, objasnivši svoje uloge u redovima Hrvatske i madridskog Reala. Nekadašnji branič Cedevite dotaknuo se u razgovoru aktualne klupske sezone i očekivanja na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Iako je u Europu stigao kao profilirani strijelac, 181 centimetara visoki branič tijekom posljednjih godina postao je važan igrač s klupe.

– Cijeli život imam različite uloge, zapravo sam radio sve pomalo. Prije nego što sam došao u Madrid, bio sam strijelac, a time i MVP u Eurocupu dok sam igrao za Cedevitu. U svojim prvim godinama na koledžu imao sam jednaku ulogu u ekipi kao što imam u Realu, a to je da uđem i promijenim način igre, uglavnom u obrani. Nekada mi je zadatak i probijati protivničke redove, ali uglavnom su obrambeni zadaci, obajsnio je Draper za FIBA.com.

Draper je poznat po visokoj igračkoj inteligenciji. Na pitanje da se jednoga dana vidi u trenerskoj ulozi, objasnio je:

– Ne, previše sam sramežljiv za to. Ali možda bih mogao biti skaut, rekao je hrvatski reprezentativac koji je imao važnu rolu u odličnom  hrvatskom nastupu na Eurobasketu u Sloveniji. Draper je u igru ulazio uglavnom s klupe, donijevši Hrvatskoj važan impuls u obrani i organizaciji napada. Razigravač Reala trenutačno se oporavlja od frakture nožnog palca, ali za SP u Španjolskoj bi trebao biti spreman. Naravno, ako se odluči za nastup:

– Bit će teško na Svjetskom prvenstvu… Polako starim, kroz smijeh je rekao Dontaye i nastavio: Ali Svjetsko prvenstvo je velika smotra, tako da sam u iskušenju. Vidjet ću kako ću se nositi s ozljedama, budem igrao ako ću biti zdrav, zaključio je u razgovoru za FIBA.com Draper.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.