Dopredsjednica West Hama nakon otkaza Biliću: “Najteža odluka ove uprave u 25 godina!”

Dopredsjednica West Hama nakon otkaza Biliću: “Najteža odluka ove uprave u 25 godina!”

Nije samo Slavenu Biliću teško pao otkaz, već i onima koji su mu uručili otkaz.

foto: https://www.thesun.co.uk

Nije samo Slavenu Biliću teško pao otkaz, već i onima koji su mu uručili otkaz. Karren Brady, dopredsjednica kluba, otkrila je u svojoj kolumni da je Bilićeva smjena bila najteža odluka nje i uprave kluba u 25 godina.

“Kad smo rekli Biliću da više ne želimo da ostane u West Hamu, bilo je jasno da se neće protiviti toj odluci. Nitko ne voli dijeliti otkaze, nije lako, posebno ako vam se netko sviđa. Ali ponekad nema alternative”, napisala je Brady pa nastavila: “Svi u upravi kluba imali su dobar odnos sa Slavenom i podržavali ga u svakoj prilici. Potrošili smo 100 milijuna funti otkad je došao.”

Potom je opisala hrvatskog trenera biranim riječima.

“Bilić je bio iskren, čovjek s integritetom i inteligencijom, bio je strašno odan West Hamu. Otkaz takvom čovjeku je najteža odluka ove uprave u 25 godina u nogometu”.

“Mislim da se velika većina naših navijača složila s našom odlukom. I oni, kao i mi, imaju poštovanja prema 47-godišnjem Hrvatu. Pali smo u zonu ispadanja, a očekivanja u Londonu su veća od toga. Potrošili smo 45 milijuna funti ovog ljeta na iskustvo u obrani i opasnost u napadu, ali ništa od toga nismo vidjeli. Štoviše, golovi su se slijevali u našu mrežu toliko da smo srušili rekord, a nismo puno ni zabili”, dodala je.

Ključan je bio poraz West Hama na svom stadionu od Liverpoola u posljednjem kolu.

“Nakon poraza od Livepoola Bilić je priznao da je njegov mandat završio, i to je bilo tipično za njega. Nikad se nije bojao reći istinu. Zbog toga nam se sviđao, Davidu Sullivanu, Davidu Goldu i meni. Uvijek je bio neki dašak tuge oko njega, čak i u dobrim vremenima. U prvih šest mjeseci, dok je Payet inspirirao momčad, Bilić je izgledao kao da misli da je to njegovih pet minuta kojih se neće nastaviti. Nikad se nije oporavio nakon odlaska Payeta u Marseille”.

“Otpustili smo petoricu od devet menadžera. Ovaj je na neki način bio najlakši, a na drugi najteži otkaz. Voljeli bismo da smo ga mogli zadržati, ali nismo mogli. I on to zna”, zaključila je Brady.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.