Dopredsjednik HNS-a: “Došlo je vrijeme za promjene, no FIFA i UEFA na to nisu spremne”

Dopredsjednik HNS-a: “Došlo je vrijeme za promjene, no FIFA i UEFA na to nisu spremne”

Slučaj 'argentinski sudac' prokomentirao je i dopredsjednik HNS-a Ante Kulušić...

Foto: commons.wikimedia.org - Walter Mains

Nedavni potez argentinskog suca, koji je nakon gledanja televizijske snimke promijenio svoju odluku, i dalje izaziva polemike diljem (nogometnog) svijeta. Prije nekoliko je dana njegovu hrabrost pohvalio i jedan od naših najvećih sudačkih autoriteta Mateo Beusan, a svoje je mišljenje Hini dao i dopredsjednik HNS-a te povjerenik za određivanje kontrolora suđenja Ante Kulušić.

“Mislim da taj događaj za sada neće uzdrmati stajalište Fife i Uefe po tom pitanju jer oni u ovom trenutku nisu spremni ni za kakve radikalne promjene. No, jednoga će dana biti moguće da se nogometni suci prije donošenja odluke ‘konzultiraju’ sa snimkom”, smatra Kulušić.

Svoja je razmišljanja dodatno elaborirao: “Došlo je vrijeme za promjene pravila – bilo bi jako dobro da u nogometu, koji je i dalje najvažnija sporedna stvar na svijetu, bude što manje pogrešaka, da ljudski faktor u što manjoj mjeri utječe na ishode utakmica. Kad četvorica ili šestorica sudaca vode utakmicu, dosude jedanaesterac, ali shvate da su napravili pogrešku i ponište odluku prije njegova izvođenja, nisu učinili ništa zabranjeno. No, FIFA i UEFA ne dozvoljavaju gledanje snimke pa je nažalost sasvim sigurno da će sudac Delfino biti oštro kažnjen”, zaključio je.

Davor Šuker, pak, kao član Izvršnog odbora Uefe nije smio komentirati sporni slučaj, premda je istaknuo kako “o tome ima mišljenje”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.