Dopredsjednik KHL-a u posjetu Ledenoj: “Želimo ojačati poziciju Medveščaka”

Dopredsjednik KHL-a u posjetu Ledenoj: “Želimo ojačati poziciju Medveščaka”

Dobre vijesti za Medveščak...

Foto: KHL Medveščak

Prije desetak mjeseci dogodile su se velike promjene u KHL-u. Predsjednik i osnivač lige Aleksander Medvedev je podnio ostavku, a na njegovo mjesto je jednoglasno izabran Dmitrij Černišenko, koji je bio čelni čovjek organizacije Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Tada je na poziciju dopredsjednika izabran Aleksej Krasnov. Jučer je u Zagrebu po prvi puta bio predstavnik novog vodstva KHL-a, dopredsjednik hokejskih operacija Georgij Kobiljanskij.

Izjavio je: “Prvi puta sam u Zagrebu, no pratim Medveščak i oduševljen sam njihovom igrom. Igraju izuzetno brzo i imaju točna dodavanja. Pratio sam zagrijavanje protiv Vitjaza i vidio da su svi udarci išli u okvir. KHL treba Medveščak i Medveščak treba KHL. Zato smo ostvarili suradnju na nekoliko područja. Mi pomažemo svim klubovima na razne načine. Već smo u tekućoj sezoni isplatili zaradu od televizijskih prava. Nije riječ o velikim iznosima, no početak je, a sljedeće godine će sigurno biti više. Moramo klubovima omogućiti da sami ostvaruju zaradu. Tako sam dao jamstvo da ćemo pomoći Medveščaku u pregovorima oko sponzorstva s tvrtkama iz Hrvatske koje posluju u Rusiji. U našoj je zemlji hokej najvažniji sport, a KHL je sjajan brend i siguran sam da ćemo zajednički učvrstiti poziciju Medveščaka u KHL ligi.”

Govorio je o mogućem proširenju: “Gledamo i na Istok i na Zapad. Naravno, najviše je pažnje usmjereno prema hokejskim državama kao što su Švedska, Švicarska i Finska. U tijeku su pregovori s jednim švedskim klubom. Traju i velika tržišna kretanja na istočnoj strani tako da ću u toku listopada imati dva putovanja u Kinu da vidimo jeli moguće proširenje jer želimo već sljedeće sezone priključiti natjecanju jedan kineski klub. Upravo zato nam je cilj ulazak u tržište Kine već ove kalendarske godine, a MHL je jedan od načina za to. Namjera nam je u Vladivostoku organizirati Kup Oceanije, a možda ćemo na kraju sezone u Koreji i Kini organizirati dvije KHL utakmice u kojima će igrati Amur i Admiral.”

Surađuje se i s NHL-om: “Pregovaramo o suradnji na nekoliko područja, a više će biti poznato nakon Svjetskog kupa u Torontu od 17.09. do 1.10. iduće godine. Ostvarili smo hokejsku suradnju s NBC-em i Gazprom Media. Također pokušavamo dogovoriti jednu ili dvije prijateljske utakmice osvajača Stanley kupa i Gagarinova kupa.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.