Dosadni ‘Meč stoljeća’ suci ‘poklonili’ Mayweatheru

Dosadni ‘Meč stoljeća’ suci ‘poklonili’ Mayweatheru

Floyd Mayweather Jr. pobjedio je Mannyja Pacquiaoa u 'Meču stoljeća'...

Floyd Mayweather i Manny Pacquiao/Foto: Gettyimages

Prošao je konačno i ‘Meč stoljeća’. Floyd Mayweather i Manny Pacquiao odradili su dvanaest rundi ipak nedostojnih jedne od najiščekivanijih borbi posljednjeg desetljeća, a jednoglasnom je odlukom sudaca na koncu slavio američki borac.

Mayweatheru su pripali naslovi po verzijama WBO, WBA, WBC i The Ring u velter kategoriji, a na račun će mu sjesti minimalno 180 milijuna dolara (bez prihoda od reklama i ostalog popratnog sadržaja). Njegovom će suparniku pak utjeha za poraz biti oko 120 milijuna zarađenih dolara.

Taktika oba borca mogla se predvidjeti – Filipinac je bio agresivan i aktivan, dok je Mayweather čekao iz prikrajka te vrebao situacije u kojima će Pacquiau popustiti gard i koncentracija.

Vjerojatno najuzbudljiviji trenutak meča bio je Mayweatherov podli pokušaj da udari Filipinca u nezgodno područje, no Pacquiao se snašao i odmah ga kaznio snažnim udarcem u glavu. Na koncu je presudila osma runda, u kojoj je Pacquiao bezuspješno pokušavao napasti, no samo da bi potom ‘popio’ dva, tri laka udarca.

‘Meč stoljeća koji to nije zaslužio biti…

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.