Dosadni ‘Meč stoljeća’ suci ‘poklonili’ Mayweatheru

Dosadni ‘Meč stoljeća’ suci ‘poklonili’ Mayweatheru

Floyd Mayweather Jr. pobjedio je Mannyja Pacquiaoa u 'Meču stoljeća'...

Floyd Mayweather i Manny Pacquiao/Foto: Gettyimages

Prošao je konačno i ‘Meč stoljeća’. Floyd Mayweather i Manny Pacquiao odradili su dvanaest rundi ipak nedostojnih jedne od najiščekivanijih borbi posljednjeg desetljeća, a jednoglasnom je odlukom sudaca na koncu slavio američki borac.

Mayweatheru su pripali naslovi po verzijama WBO, WBA, WBC i The Ring u velter kategoriji, a na račun će mu sjesti minimalno 180 milijuna dolara (bez prihoda od reklama i ostalog popratnog sadržaja). Njegovom će suparniku pak utjeha za poraz biti oko 120 milijuna zarađenih dolara.

Taktika oba borca mogla se predvidjeti – Filipinac je bio agresivan i aktivan, dok je Mayweather čekao iz prikrajka te vrebao situacije u kojima će Pacquiau popustiti gard i koncentracija.

Vjerojatno najuzbudljiviji trenutak meča bio je Mayweatherov podli pokušaj da udari Filipinca u nezgodno područje, no Pacquiao se snašao i odmah ga kaznio snažnim udarcem u glavu. Na koncu je presudila osma runda, u kojoj je Pacquiao bezuspješno pokušavao napasti, no samo da bi potom ‘popio’ dva, tri laka udarca.

‘Meč stoljeća koji to nije zaslužio biti…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.