Došao je kraj još jedne ere, legendarni vratar napušta Juventus

Došao je kraj još jedne ere, legendarni vratar napušta Juventus

Posljednja ovosezonska utakmica Serie A protiv Verone Gianluigiju Buffonu će biti posljednja u dresu Juventusa.

Foto: Getty Images

Nakon dugih 17 godina došao je kraj još jedne ere. Održana je press konferencija na kojoj je legendarni vratar Juventusa i talijanske nogometne reprezentacije Gianluigi Buffon službeno objavio kako napušta Juventus. Ovoga će vikenda odigrati svoju posljednju utakmicu u dresu Stare Dame.

Trenutni kapetan u torinski je klub stigao davne 2001. godine iz Parme, a tijekom 17 godina postao je legenda kluba, ali i nogometa uopće. U talijanskim je natjecanjima osvojio čak 20 naslova, mnogo je puta proglašavan najboljim vratarom svih vremena, 2006. godine je s Italijom postao Svjetski prvak, no najveća mu je želja bila podići trofej Lige prvaka. Tri puta je dospjeo u finale, no sva tri je izgubio.

Gigi je bio miljenik navijača, a posebno im je prirastao srcu tijekom afere Calciopoli kada je Juventzus bio izbačen u Serie B. Tada su mnogi napustili klub, no Gigi je svojoj “Dami” i tada ostao vjeran.

“Gigi je bio s nama cijelo vrijeme na ovome dugom putovanju, sa svim poteškoćama i onda povratak u raj. Bit ćemo mu uvijek zahvalni za njegovu odanost.” rekao je predsjednik Juventusa Andrea Agnelli.

 “Chiellini i ja smo godinama dijelili svlačionicu i mogu potvrditi da posjeduje vrijednosti koje treba imati kapetan Juventusa. Želim mu sve najbolje.” rekao je Gigi.

Još se uvijek ne zna hoće li Buffon zaista objesiti rukavice i kopačke o klin, ili će nastaviti nizati odlične partije, no u nekom drugom dresu. “Ako budem želio nastaviti karijeru, to će biti tamo gdje ću i dalje biti u stanju pružati najbolje partije. No, to je nešto o čemu moram dobro razmisliti. Ne želim završiti karijeru igrajući za neke niželigaške klubove.” izjavio je Buffon.

Pred svojim navijačima ove će subote posljednji puta istrčati na teren u dresu Stare Dame i oprostiti se od kluba, navijača i suigrača. Iako utakmica nije ni od kakve važnosti jer je Juventus već osvojio naslov prvaka, ovaj će susret zasigurno mnogima zauvijek ostati u posebnom sjećanju.