Došao na poziv Slovenca! Portugalska legenda u vrhu UEFA-e

Došao na poziv Slovenca! Portugalska legenda u vrhu UEFA-e

"Njegovo ogromno iskustvo bit će dragocjeno našoj ekipi", kazao je predjsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Legendarni portugalski nogometaš, 44-godišnji Luis Figo postao je savjetnik u UEFA-i. Figo će se baviti brojnim aktivnostima kroz tehničke aspekte, pravila same igre, ali i ukupnu atraktivnost sporta. Također, Figo će biti i jedan od Uefinih ambasadora.

“Otkako sam upoznao predsjednika Čeferina, shvatio sam koliko voli nogomet i svoj posao. Vrlo je ozbiljan u onome što radi i hvala mu na ukazanoj prilici. Kada sam se 1990. godine počeo profesionalno baviti nogometom, nisam niti sanjao da ću jednog dana raditi u Uefi uz samog predsjednika,” poručio je Portugalac.

Figo je za portugalsku reprezentaciju odigrao 127 utakmica i postigao 32 gola. U dresu nacionalne vrste osvojio je drugo mjesto na EP-u 2004. godine.

Igrao je za Sporting, Barcelonu, Real Madrid i Inter osvojivši ukupno 22 trofeja. Bio je četiri puta prvak Španjolske, te četiri puta prvak Italije, s Realom je osvojio Ligu prvaka (2002), a s Barcelonom Kupa pobjednika kupova (1997).

“Figo je bio fantastičan nogometaš. Pravi uzor na terenu, ali i izvan njega. Njegovo ogromno iskustvo bit će dragocjeno našoj ekipi,” kazao je predsjednik Uefe Slovenec Aleksander Čeferin.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.