Dr.Časl europski prvak

Dr.Časl europski prvak

Trenerica Tian Yuan i kineske igračice odlaze iz kluba nakon finala PH.

foto: hsts.hr

Stolnoteniski klub Dr. Časl novi je europski prvak nakon fantastično odrađenog uzvratnog dvoboja finala Lige prvaka protiv turske Burse i glatke pobjede od 3:0.

Dr. Časl – Bursa 3:0 (3:2 prvi susret)

Yu Fu – Noskova 3:0 (11:2, 11:4, 12:10),

Doo Hoi Kem – Hu Melek 3:1 (11:5, 11:8, 11:13, 11:4),

Li Jie – Kulakceken 3:2 (11:4, 9:11, 9:11, 11:1, 11:2)

Bursa je, za razliku od prvog susreta i poraza od 3:2, u Zagrebu totalno izdominirana. Zapravo, najveći otpor pružila je njihova najslabija igračica Kulakceken. Vodila je u trećem meču protiv Li Jie 2:1, ali više od toga nije išlo. Zadnja dva seta je ostala na 11:1 i 11:2. Realno, meč je praktički završio nakon drugog susreta, kada je Doo Hoi Kem s 3:1 nadigrala najbolju tursku igračicu Hu Melek i uzvratila joj za poraz iz prvog susreta. Bila je toga i svjesna klupa Dr. Časla, koja je već polako krenula slaviti. Na kraju je pao zajednički zagrljaj na sredini arene, dok je trenerica Tian Yuan pustila i suzu.

“Pripremili smo se za sve opcije uoči uzvrata. U Bursi možda i nismo očekivali takav ishod meča, ali zato sam prije uzvrata rekla curama da želim maksimum u Zagrebu. Bila sam 100 posto uvjerena da će Doo dobiti Hu Melek, unatoč porazu u prvom susretu. Kao i da Fu ima igru za Noskovu. Ponosna sam na cure, bili smo poput obitelji. Stolni tenis je individualni sport, ali smo ovu priču zajedno izgurale, kao ekipa. Još nisam potpuno svjesna ovog uspjeha, trebat će mi nekoliko dana da sve sjedne na svoje mjesto. Nadam se da nije kraj titulama ha, ha…” – rekla je trenerica Tian Yuan.

Nažalost povijesni uspjeh zagrebačkog kluba teško će se ponoviti u dogledno vrijeme, sljedeće sezone sigurno ne jer će Dr.Časl krenuti drugim putem, financijski više ne može pratiti zahtjeve trenerice i igračica i oni odlaze iz kluba.

“Emocionalno sam ispražnjen, a sutra ću biti i financijski ha ha. Ovo je kruna mog desetogodišnjeg rada u klubu. Jedino što mi je nedostajalo u kolekciji je pehar pobjednika Lige prvaka. Nadam se da ćemo u nedjelju zaključiti priču s osvajanjem još jednog naslova prvaka Hrvatske, petog sa djevojkama. Da, ovo je kraj europskih ambicija za klub. Bilo je nekih pokušaja od sina da se prijavimo za ETTU kup, no rekao sam mu nek on sam proba, ja neću s konja na magarca. Divim se Janici, sve je osvojila i rekla zbogom. No, da me se krivo ne shvati, klub se neće ugasiti. I dalje ćemo igrati domaće prvenstvo itd. Volim biti najbolji, druga mjesta me ne zanimaju. Takav sam, jednostavno ne mogu protiv sebe. Što se tiče Tine naša suradnja završava 31. svibnja. Razgovarali smo nakon Poljske o produžetku suradnje, trebala je doći i Szocs, ali nismo se mogli dogovoriti oko uvjeta.” – zaključio je predsjednik Martin Tino Časl.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.