Dr. Časl nakon drame u finalu Lige prvakinja!!!

Dr. Časl nakon drame u finalu Lige prvakinja!!!

Yu Fu je ostvarila dvije pobjede, a Doo Hoi Kem jednu za ulazak u finale.

foto: hsts.hr

Stolnotenisačice Dr. Časla opet su u finalu najjačeg europskog klupskog natjecanja!

U uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka zagrebačka ekipa slavila je protiv Berlina s 3:1 i tako im uzvratila za poraz iz prvog susreta (3:2).

Junakinja polufinalne serije svakako je portugalska Kineskinja Yu Fu. U prvom susretu u Berlinu je vratila svoju ekipu u igru kada su gubili 2:0, a u uzvratu u Zagrebu otvorila je susret i svladala Ekholm s 3:1, a potom u odlučujućem susretu pobijedila Potu s 3:2.

U slučaju pobjede mađarske igračice igrao bi se peti susret koji bi bio nebitan jer bi Berlin prošao u finale zbog bolje set razlike. Taj meč s Potom frcao je neizvjesnošću, Yu Fu je vodila 2:1, a potom se spašavala u petom setu. Gubila je 7:4, pa 9:7, potom je spasila tri meč lopte, da bi iskoristila svoju treću meč loptu.

Bila joj je to deveta pobjeda u ovosezonskom izdanju LP uz tek jedan poraz. Treba spomenuti i Doo Hoi Kem koja je u drugom susretu uspjela iščupati pobjedu iako je gubila 2:0 od Pote.

“Ja sam u najavi rekao da su moje igračice bolje, što i dalje tvrdim, no trebalo je to dokazati što svakako nije lako. Odlično sam pogodio postavu, suparnička ekipa je bila šokirana. Meč je bio za infarkt. Tijekom susreta gošće su više puta bile u Vatikanu, ali na kraju Papu nisu vidjele ha, ha. Moram priznati da od svih klubova s kojima sam se susretao u Ligi prvakinja, Berlin je ostavio najbolji dojam na mene. Pokazali su se kao najveća gospoda, i tu i kod njih. Bez obzira koliko im neke stvari zamjeram. Također, publika je bila fantastična, jako se zahvaljujem mojim prijateljima iz Slavonije koji su došli u velikom broju, a hvala i Varaždincima i Zagorcima. Yu Fu je bila odlična, ali treba ovako nastaviti jer ima još susreta gdje ćemo trebati njeno znanje i hrabrost”- istaknuo je Martin Tino Časl, predsjednik kluba.

U finalu Dr. Časl će na poljski Tarnobrzeg, koji je i u drugom susretu polufinala bio bolji od Linza (3:1, 3:1). Lani je zagrebačka ekipa izbacila Tarnobrzeg u polufinalu.

Dr. Časl – Berlin 3:1 (2:3)

Yu Fu – Ekholm 3:1 (-6, 3, 6, 9)
Doo Hoi Kem – Pota 3:2 (-12, -4, 9, 7, 7)
Ni Xia Lian – Shan Xiaona 0:3 (-8, -9, -8)
Yu Fu – Pota 3:2 (6, -3, 6, -10, 13)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.