Dragan Bender za portal HR: Uzbuđen sam što karijeru nastavljam u prvaku Europe Maccabiju

Dragan Bender za portal HR: Uzbuđen sam što karijeru nastavljam u prvaku Europe Maccabiju

- Velika je stvar što je u klubu Nikola Vujčić. Uz njega tu je i trener Mladen Šestan s kojim ću raditi, kaže Bender

Dragan Bender

Hrvatskoj koloniji u izraelskom Maccabiju (Nikola Vujčić, Andrija Žižić) nakon ljeta će se pridružiti još jedan hrvatski košarkaš. Riječ je o jednom od najtalentiranijih europskih juniora Draganu Benderu. Bender je prošle sezone već trenirao s izraelskom momčadi, a član “izraelskog ponosa” i službeno će postati nakon velikog uspjeha kluba uz Tel Aviva – osvajanja šestog naslova prvaka Europe!

– Zadovoljan sam. Kako neću biti. Riječ je o jednom od najvećih europskih klubova, koji je upravo ove sezone osvojio novi naslov prvaka Europe. Sigurno da je velika stvar za igrača mladog poput da karijeru nastavlja u tako velikom klubu, objašnjava Bender koji u redove „izraelskog ponosa“ dolazi na preporuku legendarnog Nikole Vujčića, koji u Maccabiju obnaša ulogu sportskog direktora. Bender je košarkaški stasao u Akademiji Vujčić, koja je u posljednjih nekoliko godina iznjedrila niz talenata. Benderovim stopama će vjerojatno još jedan talentiran junior s Gripa, Ante Žižić, mlađi brat bivšeg reprezentativca Andrije.

– Velika je stvar što je u klubu Nikola Vujčić. On će mi predstavljati veliku potporu u prilagodbi i svemu. Uz njega tu je i trener Mladen Šestan s kojim ću raditi. Tako da se nadam kako će sve biti u redu, nastavlja čak 211 centimetara visoki Čapljinac koji se ne boji novog životnog izazova. Odlazak u “Svetu zemlju” za košarkaša koji još nije napunio niti 17 godina to definitivno je.

– To će biti velika životna promjena. Potpuno nova okolina i način života. Jako sam uzbuđen zbog toga i nadam se da će taj period prilagodbe proći na što bezbolniji i brži način. Ne bojim se. Naviknut sam već na samostalan život. Uz to, tu će biti Vujčić i Šestan koji će mi biti velika potpora, nastavlja jedna od najvećih uzdanica Hrvatske na predstojećem europskom prvenstvu u Turskoj. Koja su očekivanja?

– Stvarno se dobro radilo na pripremama. Nije nikakva floskula. Dugo smo zajedno i postoji jedna velika želja da u Turskoj odemo što dalje, po mogućnosti do medalje. Ja mislim da s ovako kvalitetnom ekipom to možemo ostvarit, dodaje rođeni Čapljinac, koji je već s 12 godina svoj veliki potencijal počeo “brusiti” u Akademiji Vujčić. Mnogi ga uspoređuju sa legendarnim Tonijem Kukočem, a njegov je talent pohvalio čak i jedan Derrick Rose.

– Velika je to čast, da te ljudi uspoređuju se jednim takvim velikanom hrvatske i svjetske košarke. Ali i obaveza kako bi na najbolji način opravdao ta očekivanja. Osim njega, velik mi je uzor i Nikola Vujčić, koji je također bio sjajan košarkaš, skromno će Dragan koji je svjestan da kao svaki mladi igrač ima još puno prostora za napredak.

– Teško je u ovom trenutku odrediti točno što su mi mane, a što prednosti. Kao i svaki mladi igrač pred menom je još uvijek puno posla, nastavlja Dragan koji marljivo slijedi trag svojeg dvije godine starijeg brata Ivana, također velikog košarkaškog potencijala, koji je tri centimetara niži od Dragana (211 cm).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.