Draganja i Škugor: “Bio je to prezahtjevan zadatak”

Draganja i Škugor: “Bio je to prezahtjevan zadatak”

Marin Draganja i Franko Škugor poslije meča su izjavili kako im srbijanski par Đoković - Zimonjić nikada nije dao da pošteno uopće uđu u meč...

Foto: facebook.com/DavisCupTennis - Srđan Stevanović

Marin Draganja i Filip Škugor nisu uspjeli kreirati iznenađenje u trećem susretu Davis Cupa između Srbije i Hrvatske te će hrvatski tenisači u rujnu morati igrati meč koji bi ih trebao “zadržati” u Svjetskoj skupini.

Srbijanski izbornik Bogdan Obradović iznenadio je uparivši Nenadu Zimonjiću (4. igrač svijeta u parovima) Novaka Đokovića umjesto Viktora Troickog, a u takvoj konstelaciji snaga hrvatski par nije imao gotovo nikakve šanse – 6:3, 6:4, 6:1.

“Teško je uopće zamisliti bolji par od prvog igrača svijeta u pojedinačnoj konkurenciji i četvrtoga u konkurenciji parova. Đoković jako dobro igra retern, a Zimonjić zna kako se treba postaviti na mreži. U svim segmentima igre protivnika snažno pritišću, a mi nažalost nismo našli rješenje kako isto učiniti njima”, iskreno je poslije susreta govorio Draganja.

Pokušao je detektirati i razlog činjenici da se Đoković i Zimonjić tijekom meča nisu morali susreti ni sa jednom break prilikom. “Možda smo i mogli bolji igrati na retern, ali njih je bilo samo nekoliko. Oni su u svim gustim situacijama odlično servirali, a neke su loptice pritom išle i do 180 km/h. Nisu nam dali šansu da uopće uđemo u meč.”

Debitant u Davis Cupu Franko Škugor istaknuo je težak zadatak koji su imali protiv srbijanskoga para. “Ovo je za nas ipak bio prezahtjevan zadatak. Mogli smo bolje servirati, pogotovo tu mislim na sebe, ali i onda bismo setove tek dulje držali u egalu. Sve im je išlo na ruku, pogodili su praktički sve što su zamislili.”

Već sredinom prvoga seta Franku je pružena medicinska pomoć nakon što je nakon jedne loptice neugodno pao i – činilo se – stradao je gležanj. “Mislim da je sve u najboljem redu, već sam u siječnju imao lagano istegnuće na istome zglobu, ali nije ništa strašno”, zaključio je Škugor.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.