Dragutin Galina iz Finske za portal HR : Možemo biti prezadovoljni rezultatima na EP-u

Dragutin Galina iz Finske za portal HR : Možemo biti prezadovoljni rezultatima na EP-u

- S obzirom da je Ana Lenard bila najspremnija očekivali smo da bi mogla osvojiti medalju, ali teško je bilo predvidjeti ili očekivati zlato bez obzira na sve, kaže Dragutin Galina

Hrvatske karatistice na postolju

Dragutin Galina, izbornik ženske karate reprezentacije, može biti više nego zadovoljan nastupm svojih izabranica na Europskom prvenstvu u finskom Tampereu. Zlato, dvije bronce i dva peta mjesta samo su još jednom potvrdila

– Od pet kategorija u svih pet smo se borili za medalju. Ana Lenard osvojila je zlato, Ivona Tubić i ekipa broncu, a Jelena Kovačević i Ana-Marija Čelan Bujas peto mjesto. Dakle možemo biti super zadovoljni uz tri medalje imamo dva dobra plasmana. Više od toga je teško ostvariti, rekao je Dragutin Galina za portal Hrvatskareprezentacija prenijevši dojmove iz Tamperea.

– S obzirom da je Ana Lenard bila najspremnija očekivali smo da bi mogla osvojiti medalju, ali teško je bilo predvidjeti ili očekivati zlato bez obzira na sve. Znao sam da ako psihološki bude stablina da će imati šanse za finale što se na kraju i ostvarilo. Odradila je vrhunski u tehničkom smislu, bila je jaka u glavi. Ponekad se zna dogoditi da izgubi od suparnica koje su za nijansu slabije od nje, ali ovoga puta je odlično odradila nastup i bila je uvjerljiva u svim borbama, rekao je Galina.

Uzbudljiva je bila i borba za bronca, u ekipnom nastupu u kojem su hrvatske karatistice pobijedie Švicarsku. Jedini bod donijela je Ivona Tubić.

– Ivona je donijela bod u jednom infarktnom meču. U zadnjoj sekundi Švicarka je napala i suci su joj dodijelili bod za 1:1. Uložio sam žalbu jer je i Ivona napravila poen. Žalba je uložena i Ivona je slavila 2:1. Vrlo neizvjesna je bila borba Ana-Marije Čelan koja je vodila 3:0, ali Švicarka je uspjela izjednačiti. Preostalo je deset sekundi, Ana-Marija je morala biti oprezna jer je bila blizu diskvalifikacije. Uspjela je održati taj rezultat i uzeli smo broncu, ustvrdio je Galina.

Hrvatska je u ekipnom dijelu pomalo neočekivano izgubila od Finske koja je pak onda nečekivano izbacila Švicarsku i povukla Hvatsku u repasaž.

– Naš poraz od Finske bio je iznenađenje. Finska inače nije jaka zemlja u karateu, ali ovoga puta bili su odlično pripremljeni. Mi smo pobijedili sami sebe, napravili smo nekoliko početničkih pogrešaka, nije bio naš dan. Izgubili smo taj meč na jedan poen.  Mi smo kao ekipa iskusnija i kvalitetnija i da nismo napravili te početničke pogreške vjerojatno bi došli i do finala. Kada smo izgubili nismo vjerovali da ćemo dobiti priliku u repasažu. Težak meč bilo je i prvo kolo protiv Crne Gore u repasažu. U borbama kapetana Azra Saleš pobijedila je suparnicu od kojeg je prije toga izgubila, ustvrdio je Galina.

Sveukupni dojam je odličan.

– Teško je osvojiti puno medalja na velikim natjecanjima. I Jelena je mogla doći do medalje, ostao je dojam da su suci dosta natezali na stranu Francuskinje, zaključio je Dragutin Galina

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.