Dragutin Galina za HR: I nama se može dogoditi da se vratimo bez odličja

Dragutin Galina za HR: I nama se može dogoditi da se vratimo bez odličja

- Niz godina smo u vrhu europkog i svjetskog karatea, te nakon svih tih rezultata normalno je da nam se dogodi jedno natjecanje na kojem ostanemo bez medalje,rekao je Galina

Dragutin Galina/Foto Lario Tus

Hrvatska karate reprezentacija sa Svjetskog prventva u Bremenu vratila se bez odličja. Teško se sjetiti kada su se zadnji put hrvatski borci i borkinje vratili s velikih natjecanja bez ijednog odličja. Hrvatski karatisti već su pomalo naučili javnost na uspjehe.

– I nama se može dogoditi da se jednom vratimo bez odličja.  Niz godina smo u vrhu europkog i svjetskog karatea, te nakon svih tih rezultata normalno je da nam se dogodi jedno natjecanje na kojem ostanemo bez medalje. U karateu je konkurencija velika, svi dolaze maksimalno spremni i ako se ne poslože kockice i nemaš malo sportske sreće, teško je doći do odličja, rekao je Dragutin Galina, izbornik hrvatske ženske karate reprezentacije.

– Nekad je na Svjetskim prvenstvima znalo biti reprezentacija koje su bile slabije pa ako je bilo sreće u ždrijebu moglo se nešto lakše dogurati do četvrtfinala. Više nema slabih protivnika, sve zemlje rade dobar karate, ustvrdio je Galina.

Najdalje je dogurala Anamarija Bujas-Čelan koja je zaustavljena u četvrtfinalu.

– Anamarija je napravila pravi podvig jer je do četvrtfinala stigla nakon teške ozljede. Naime, na izbornom turniru ozlijedila je stopalo, točnije slomila je kost. Početkom listopada, mjesec dana prije Svjetskog prvenstva, morala je na operaciju, tako da je prakitički do svjetske smotre bila na terapijama. Odradila je nekoliko treninga i nije bila fizički potpuno spremna, ali je strašno jaka u glavi. Na kraju je izgubila nakon odluke sudaca, ustvrdio je izbornik Hrvatske.

– U ženskoj ekipi nas je pratio peh praktički od Europskog prvenstva. Nikako se nismo mogli skupiti u potpunom sastavu, uvijek je netko nedostajao. Cure su imale druge obaveze Azra se zaposlila, Ivona je na  studiju u Engleskoj… Sve je to rezultiralo da nismo bili u potpunosti spremni. Još se dogodio peh da je Azra Saleš suspendirana jer Grkinja nije mogla nastaviti borbu nakon jednog kontakta. To je ujedno bila ishitrena odluka liječnika jer se i sama Grkinja htjela nastaviti boriti. Azra je izgubila 0:8 i trebale su nam dvije pobjede za proći dalje. Nismo uspjeli, rekao je Galina.

–  Nemamo previše vremena za odmor, iduće godine u trećem mjesecu na rasporedu je Europsko prvenstvo što će ujedno biti kvalifikacije za Europske igre u Bakuu u šestom mjesecu. U drugom mjesecu bit će državno prvenstvo, prije toga kontrolni turniri. Na Europske igre plasirat će se šest najboljih s EP-a plus još dodatno dva natjecatelja. Budući da smo neolimpijski sport ovo je za nas važno natjecanje, zaključio je Dragutin Galina.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.