Dragutin Galina za portal HR uoči EP-a: Karate reprezentacija uvijek osvoji nekoliko medalja

Dragutin Galina za portal HR uoči EP-a: Karate reprezentacija uvijek osvoji nekoliko medalja

- Uvijek se vratimo s dvije, tri medalje, neki put i četiri. Vidjet ćemo, ovisi uvijek o ždrijebu, sreći, kaže izbornik ženske karate reprezentacije

Hrvatske karatistice s izbornikom Dragutinom Galinom

Hrvatsku karate reprezentaciju idućeg tjedna od 1. do 4. svibnja očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Finskoj. Gotovo je postalo pravilo da se hrvatski karatisti i karatistice s velikih natjecanja vrate s ponekom medaljom. Očekivanja su takva i ovoga puta, posebice kada su karatistice u pitanju. Na scenu se vraća Jelena Kovačević koja je prošle godine propustila europsku smotru, dok u ekipnom dijelu karatistice brane zlato.

Kate
U konkurenciji kata nastupit će Ivan Ermenc (Princ), kojem će se u ekipnom dijelu pridružiti klupske kolege Damjan Padovan i Franjo Maškarin. Kod katašica boje Hrvatske branit će Vlatka Kiuk (Sljeme), a uz nju će u ekipi nastupiti Marijana Kiuk i Petra Krivičić, oboje također članice Sljemena.

Kod karatistica nastupit će Jelena Kovačević (No Kachi, do 55 kg),  Ana Lenard (Samobor, do 61 kg), Ivona Tubić (Opatija, do 68 kg), Ana-Marija Bujas Čelan (Student, preko 68 kg). Lenard, Tubić, Bujas Čelan nastupit će i u ekipnom dijelu, a pridružit će im se i Azra Saleš (Opatija).

– Jelena je uvijek među favoritima s obzirom na njezino iskustvo i kvalitetu, ali u ovom trentuku nije u onoj pravoj formi u kakvoj je znala biti. Tu je i Ivona Tubić koja ima kvalitetu. Ženska ekipa brani naslov prvaka, nastupamo u istom sastavu, rekao je Dragutin Galina, izbornik hrvatske ženske karate reprezentacije za portal Hrvatska reprezentacija.

Kod boraca Hrvatsku će predstavljati (Marko Rukavina, Student, do 60 kg),  Danil Domdjoni (Ipon, do 67 kg),  Neven Martić (No Kachi, do 75 kg,  Ante Mrvičić (Hrvatski dragovoljac, do 84 kg),  Vinko Ursić Glavanović (Sokol, preko 84 kg) kojem će se u ekipnom dijelu pridružiti Goran Lučin (Sokol), Marija Logarušić (Hercegovina), Zvonimir Živković (Volosko), Mario Vučić (Hercegovina), Domagoj Rukavec (Hrvatski dragovoljac) i Ivan Blažičević (Croatia).

– Uvijek se vratimo s dvije, tri medalje, neki put i četiri. Vidjet ćemo, ovisi uvijek o ždrijebu, sreći… Dok je Danil Domdjoni bio u formi to nam je uvijek garantriralo barem jednu medalju. Sada kod karatista nemamo nekog favorita, iako se to nikad ne zna. Domdjoni je bio ozlijeđen, imao je problema s ozljedama tako da ni njemu neće biti lako, zakjučio je Dragutin Galina.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.