Drakšić: “Osnovne stvari za Eurobasket su gotove”

Drakšić: “Osnovne stvari za Eurobasket su gotove”

Eurobasket započinje 5. rujna, a Hrvatska se nalazi u skupini s Grčkom, Slovenijom, Makedonijom, Nizozemskom i Gruzijom.

Željko Drakšić

Eurobasket u Zagrebu se bliži, a organizacija teče po planu. Potvrdio je to i glavni tajnik HKS-a, Željko Drakšić, u razgovoru za Media Servis.

“24 sata smo u toj priči. Izuzetno veliki događaj. Zahtjevno od strane FIBA-e. Ne znam više ni sam koliko ta knjiga ima strana. Znam da je jedna cijela knjiga samo o maskoti – gdje stoji, kuda ide, kad se diže, kad pleše, s kim se druži. A onda možete misliti koliko pravila ima za onaj tehnički, tj. natjecateljski dio.”

“Osnovne stvari za Eurobasket su već gotove. Prije svega mislim na smještaj, na prijevoz i na dvoranu. U suradnji smo sa svim relevantnim institucijama s najvećim naglaskom na grad s kojim moramo odraditi logistički dio koji će naše posjetitelje činiti veselijima. Dakle, radi se o mjestima u gradu gdje će publika provoditi vrijeme i gdje će se događati predstave.”

Ponovio je kako pripreme počinju 10. srpnja te je rekao koji je raspored naših reprezentativaca.

“Počinjemo 10. srpnja ovdje u Zagrebu. Nakon toga nastavljamo u Svetom Martinu s kondicijskim pripremama. Iza toga kreću pripremne utakmice u Zagrebu s Novim Zelandom, BIH i Njemačkom. Nakon toga idemo u Njemačku na uzvratnu utakmicu. Zatim nas čeka turnir u Litvi. Tamo ćemo igrati protiv Turske i Litve. na kraju turnir u Zagrebu, prije samog prvenstva Europe, koji mora biti pokazni test za samo prvenstvo Europe.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.