Drama na povratku Line Červara na klupu Hrvatske

Drama na povratku Line Červara na klupu Hrvatske

Hrvatska i Slovenija odigrali su prvu pripremnu utakmicu u Stožicama. Završilo je 26:26. Sljedeću utakmicu igraju već u subotu u zagrebačkoj Areni.

foto: Davor Mađerić

Lino Červar vratio se na klupu hrvatske rukometne reprezentacije u prijateljskoj utakmici sa Slovenijom koji je završio neodlučeno 26:26. U susretu u Stožicama Hrvatska je imala pobjedu u rukama, no u završnici je Žiga Mlakar pogodio za poravnanje 26:26. Nakon toga, slijedi dramatična završnica u kojoj gledajući semafor, Igor Karačić zabija gol, ali suci su nakon konzultacija poništili pogodak i susret je završen neriješeno.

Kauboji su odigrali solidnu utakmicu večeras u gostima kod Slovenije i remizirali 26-26. Ostaje žal zbog propuštene prilike za pobjedu jer su naši reprezentativci u posljednoj minuti imali napad za dva razlike, ali ga Željko Musa nije iskoristio, a Mlakar je izjednačio nakon minute predaha.

Ostalo je svega nekoliko sekundi do kraja kada se Karačić sjurio prema slovenskom golu i uspio zabiti, a suci su nakon kraćeg vijećanja odlučili da je vrijeme isteklo i gol nije priznat.

Odličnu utakmicu odigrali su Ivan Čupić s osam i Luka Cindrić s pet pogodaka, a Slovence je cijelo vrijeme vukao odlični Mlakar sa sedam golova. Utakmica je unatoč prijateljskom karakteru bila puna tenzija, a o tome dovoljno govori i krvavi nos Stipe Mandalinića koji se ipak vratio u igru pred kraj.

Hrvatska će imati novu priliku za pobjedu nad susjedima već u subotu u zagrebačkoj Areni od 20 sati.

Slovenija – Hrvatska 26:26 (13:14)

Slovenija: Ferlin (3 obrana), Lesjak (6 obrana), Cingesar 1, Mlakar 7, Henigman 2, Marguč 5, Medved 3, Gaber 3, Barišić Jaman 1, Kodrin 1, Zarabec 1, Blagotinšek 1, Janc 1

Hrvatska: Alilović (7 obrana), Čupić 8, Cindrić 5, Štrlek 2, Vranković 1, Mandalinić 4, Stepančić 3, Horvat 1, Kozina 1, Karačić