Drama na povratku Line Červara na klupu Hrvatske

Drama na povratku Line Červara na klupu Hrvatske

Hrvatska i Slovenija odigrali su prvu pripremnu utakmicu u Stožicama. Završilo je 26:26. Sljedeću utakmicu igraju već u subotu u zagrebačkoj Areni.

foto: Davor Mađerić

Lino Červar vratio se na klupu hrvatske rukometne reprezentacije u prijateljskoj utakmici sa Slovenijom koji je završio neodlučeno 26:26. U susretu u Stožicama Hrvatska je imala pobjedu u rukama, no u završnici je Žiga Mlakar pogodio za poravnanje 26:26. Nakon toga, slijedi dramatična završnica u kojoj gledajući semafor, Igor Karačić zabija gol, ali suci su nakon konzultacija poništili pogodak i susret je završen neriješeno.

Kauboji su odigrali solidnu utakmicu večeras u gostima kod Slovenije i remizirali 26-26. Ostaje žal zbog propuštene prilike za pobjedu jer su naši reprezentativci u posljednoj minuti imali napad za dva razlike, ali ga Željko Musa nije iskoristio, a Mlakar je izjednačio nakon minute predaha.

Ostalo je svega nekoliko sekundi do kraja kada se Karačić sjurio prema slovenskom golu i uspio zabiti, a suci su nakon kraćeg vijećanja odlučili da je vrijeme isteklo i gol nije priznat.

Odličnu utakmicu odigrali su Ivan Čupić s osam i Luka Cindrić s pet pogodaka, a Slovence je cijelo vrijeme vukao odlični Mlakar sa sedam golova. Utakmica je unatoč prijateljskom karakteru bila puna tenzija, a o tome dovoljno govori i krvavi nos Stipe Mandalinića koji se ipak vratio u igru pred kraj.

Hrvatska će imati novu priliku za pobjedu nad susjedima već u subotu u zagrebačkoj Areni od 20 sati.

Slovenija – Hrvatska 26:26 (13:14)

Slovenija: Ferlin (3 obrana), Lesjak (6 obrana), Cingesar 1, Mlakar 7, Henigman 2, Marguč 5, Medved 3, Gaber 3, Barišić Jaman 1, Kodrin 1, Zarabec 1, Blagotinšek 1, Janc 1

Hrvatska: Alilović (7 obrana), Čupić 8, Cindrić 5, Štrlek 2, Vranković 1, Mandalinić 4, Stepančić 3, Horvat 1, Kozina 1, Karačić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.