Dražen Anzulović okupio igrače pred završetak kvalifikacija

Dražen Anzulović okupio igrače pred završetak kvalifikacija

Za vrijeme priprema Hrvatska će odigrati tri utakmice.

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović u ponedjeljak je počeo s pripremama za posljednja dva dvoboja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Kini. Podsjetnik, Hrvatska 28. lipnja igra protiv Italije u Trstu, a 1. srpnja protiv Rumunjske u Cluju.

“Napokon je došao dan kada počinjemo s novim ciklusom. Čekali smo s objavljivanjem popisa od 17 igrača koji se okupljaju jer nismo znali tko će se odazvati. Igrači s kojima sam kontaktirao izrazili su želju da igraju za reprezentaciju. Prvo je objavljen popis od 28 igrača, što nije uobičajeno, ali puno igrača bilo je pod znakom pitanja. Reprezentacija tijekom kolovoza ima turnir u Kini gdje ćemo napraviti još jednu selekciju i imat ćemo jasnu sliku potencijala koje imamo. Za prijateljsku utakmicu protiv BiH bit ćemo u kompletnom sastavu s trenutačno tri NBA igrača. Nakon te utakmice napravit ćemo popis od 14 igrača koji će igrati u kvalifikacijskim utakmicama. Ivica Zubac, Bojan Bogdanović i Dario Šarić pojavit će se na pripremama. Točnije, od 20. lipnja kada se igrači iz NBA lige mogu priključiti trenažnom procesu. Što se ostalih igrača tiče, izražena je velika želja za participacijom, ali trenutačno to nije moguće”, rekao je izbornik Dražen Anzulović.

Hrvatska će 15. lipnja u Sv. Martinu na Muri odigrati trening – susret sa Hrvatskom do 20 godina, a 17. lipnja odlazi u Opatiju gdje će 19. i 22. lipnja odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom BiH, s tim da će prva biti zatvorenog karaktera.

“Startamo s još jednim radnim ljetom s obzirom da će sve muške i ženske mlađe dobne selekcije biti u pogonu. Međutim, glavna stvar je ipak početak priprema reprezentacije za ovaj kvalifikacijski ciklus”, kazao je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.