Drugi dan EP-a u Aarhusu: Tina Mihelić deveta u ženskom Radialu

Drugi dan EP-a u Aarhusu: Tina Mihelić deveta u ženskom Radialu

Tina Mihelić deveta u ženskom Radialu, Daniel Mihelić 13. u muškom Laseru, Dominik Perković šesti u neolimpijskom Radialu za muškarce...

Tina Mihelić

Dva plova drugog dana Europskog prvenstva za laseraše u Aarhusu donijelo je dosta promjena u rezultatima. Odbacivanje najlošijeg plasmana još nije na snazi, a s nestrpljenjem ga čekamo zbog Tončija Stipanovića. Tonči je, nažalost, u četvrtom plovu prvenstva diskvalificiran radi preuranjenog starta, pa je pao na 28. mjesto.

“Drugi dan je za nama; nije bilo loše, opet teški uvjeti, lagan vjetar koji je dosta mijenjao smjer. Prvi plov nisam dobro stajao, ali sam se kroz regatu popravljao i ušao u cilj kao šesti. Drugi plov ista priča, ali izletio sam na startu”, kratko je rekao Stipanović te odletio odraditi jedan relaksirajući trening na biciklu.

Značajan napredak ostvario je Daniel Mihelić, koji je stigao do 13. mjesta, a dobar dan zabilježio je i Filip Jurišić koji se nalazi na 18. poziciji. Dino Sindik je 60, a Toma Višić 64. Nizozemac Nicholas Heiner zadržao je pak vodeću poziciju.

U ženskom Radialu napredovala je Tina Mihelić, približava se vrhu i nakon četiri plova je deveta. “Prvi plov sam izgubila poziciju na startu, pokušala sam se izvući, ali sve je išlo naopako, tako da sam jako loše startala, ali jedrila sam strpljivo, pokušavala naći čisti vjetar i takvom taktikom došla druga do cilja. U drugom plovu odličan start, zgazila sam konkurenciju, međutim u tom trenutku sam dobila penal od sudaca! Pa sam morala stati, čekati da me svi prođu da mogu odraditi kazneni okret i tako opet krenula zadnja i polako morala napredovati…Vjetar je stvarno nestabilan i dok ne uđeš u cilj nisi siguran koji ćeš biti”, komentirala je uvijek vedra Tinka.

Na 40. mjestu je Ana Zelić, 62. je Anđela de Micheli Vitturi, 64. Sandra Lulić, a 86. Nađa Tomašević. Na broju jedan nema promjena ni među kormilarkama, i dalje je prva Dankinja Sarah Gunni Toftedal. Dominik Perković drži se visoko i nakon drugog dana za muški neolimpijski Radial odličan je šesti. Marin Desabota je 32, mjesto niže jest Mario Novak, dok Alec Cvinar zauzima 62. mjesto.

Ovaj tjedan zaista je jako aktivan, u tijeku su još tri Europska prvenstva za juniore i kadete. Nakon dva dana Europskog prvenstva za Laser 4.7 u Poljskoj Antonio Milevoj i dalje je naš najbolje plasirani predstavnik u muškoj konkurenciji (19); među  djevojkama je 16. Iva Vlahinić. U Portugalu je počelo juniorsko Europsko prvenstvo za Laser Radial, ali zasad još nema rezultata. Na Europskom prvenstvu Optimista u Velikoj Britaniji danas se zbog nevremena nije jedrilo. Podsjećamo, nakon tri plova naše su kadetkinje Hana Dragojević i Karmen Perković peta i sedma.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.