Festival sporta i rekreacije od 02. do 17. travnja u Rijeci

Druženje, sport i dobra vibra formula je ista i ove godine “Homo si teć”

Druženje, sport i dobra vibra formula je ista i ove godine “Homo si teć”

Foto: Homo si teć / Festival sporta i rekreacije

“Svi su pobjednici”, slogan je ovogodišnjeg 20.izdanja ovog festivala sporta i rekreacije, a koji će se od 02. do 17. travnja održavati u Rijeci.

“Bogat program proteže se kroz tri travanjska vikenda i donosi mnoštvo izazova i zabave sportašima, rekreativcima i posjetiteljima koji svake godine u velikom broju pohode ovu manifestaciju”, naglasio je Igor Načinović iz Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.

Festival otvara jedinstvena utrka po Trsatskim stubama “539 skok” koja je na rasporedu u subotu, 02. travnja u 10 sati. Subota, 09. travnja rezervirana je za “Molo longo trk” kada najpoznatija riječka šetnjica postaje staza za atraktivnu 6-kilometarsku utrku.

U subotu, 16. travnja na Gatu Karoline riječke će se predstavljati sportski i rekreativni klubovi te udruge koje djeluju na području Primorsko-goranske županije, a građani će imati prilike vidjeti brojne sportaše i njihove demonstracijske treninge.

Sama završnica festivala, u nedjelju, 17. travnja donosi zanimljiv program u u središtu Rijeke već od 09 sati ujutro, od čega treba izdvojiti 6 utrka na kojima se očekuje više od 10.000 trkača – 1. riječki maraton, ujedno i Ekipno prvenstvo Hrvatske, 15. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3×7, utrka građana “Homo si teć”, dm Babybonus cup i Hendi cup.

“I ove se godine trčanjem želi pomoći onima kojima je to najpotrebnije”, istaknula je Silvija Gerc – Vodopija, direktorica marketinga Novog Lista te najavila početak prodaje “Homo si teć” majica u utorak, 29. ožujka. Majice će se po cijeni od 40 kuna moći kupiti na prodajnom mjestu na Korzu kao i u Intersportovim trgovinama u Rijeci, Labinu, Puli, Rovinju, Crikvenici i Zagrebu.

Kupnjom “Homo si teć” majice građani pomažu Udrugu za sindrom Down “Rijeka 21”, koja se bavi poticanjem i pomaganjem uključivanja osoba sa sindromom Down u sve segmente društvenog života. Prikupljena sredstva pomoći će im u provedbi stručnih tretmana za djecu i savjetovanja za roditelje.

Foto: “Homo si teć” Festival sporta i rekreacije /Facebook

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.