Države s najviše igrača u Ligi prvaka – Hrvatska ih ima 12, no tko je na vrhu?

Države s najviše igrača u Ligi prvaka – Hrvatska ih ima 12, no tko je na vrhu?

Foto: Picshouse2.com

Najelitnije klupsko nogometno natjecanje, Liga prvaka, došla je do trećeg kola, koje je završilo u srijedu pa je red da Vam prikažemo kojih je to 15 zemalja, koje imaju najveći broj igrača u tom natjecanju.

Po 15 igrača imaju dvije istočnoeuropske zemlje, Srbija i Grčka, dok njih 18 ima Azerbajdžan i to zahvaljujući debitantu Qarabagu. Škoti imaju dvadesetoricu, a najveći broj igra u Celticu, dok Slovenija ima 21, od kojih je najpoznatiji Atleticov golman Jan Oblak.

25 igrača ima Rusija, 32 susjedne Belgija i Nizozemska, a Italija s ponajviše Juventusovim i Napolijevim igračima 34.

Englezi se nalaze na sedmom mjestu s 37 igrača, Argentina ih ima 39, a najupečatljiviji je zasigurno Lionel Messi, dok Top5 otvara Njemačka sa 48 igrača. Na četvrtom mjestu su Portugalci i Francuzi s po 59 igrača, Brazil ih ima 66, a na vrhu se nalazi, dakako Španjolska, za koju čak 75 igrača igra u Ligi prvaka.

Hrvatska ima 12 reprezentativaca u Ligi prvaka, među kojima su najpoznatiji Ivan Rakitić, Luka Modrić, Mario Mandžukić i Mateo Kovačić. Brojka je mogla biti i veća, no Benficin trojac, baš kao ni Pjaca i Milić, nisu prijavljeni za grupnu fazu natjecanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.