Dublin domaćin ždrijeba kvalifikacijskih skupina za EURO

Dublin domaćin ždrijeba kvalifikacijskih skupina za EURO

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine održat će se od ožujka do studenog 2019. godine.

Hrvatski reprezentativci/Foto: Drago Sopta, HNS

Dublin će 2. prosinca sljedeće godine biti domaćin ždrijeba kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo 2020. godine, objavila je u četvrtak na svojim stranicama UEFA.

Svih 55 članica UEFA-e biti će podijeljeno u deset skupina s po pet ili šest reprezentacija koje će od ožujka do studenog 2019. igrati kvalifikacije za EP koje će se, prvi put u povijesti, održavati u 13 država.

Prve dvije reprezentacije iz svake skupine, znači njih dvadeset, plasirat će se izravno na EP, dok će se za preostala četiri mjesta koja vode na EP reprezentacije boriti kroz dodatne kvalifikacije za koje će se plasirati iz novouspostavljene UEFA-ine Lige nacija.

Liga nacija trebala bi zamijeniti prijateljske utakmice i tako postati trećim velikim međunarodnim natjecanjem za europske reprezentacije nakon svjetskih i europskih prvenstava. Prva sezona natjecanja trebala bi početi u rujnu 2018. godine, nakon SP-a u Rusiji.

Dublin će biti domaćin i tri utakmice samog europskog prvenstva iz grupne faze i jednu utakmicu osmine finala.  Drugi gradovi domaćini utakmica Europskog prvenstva 2020. bit će Amsterdam, Baku, Bilbao, Bruxelles, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London, Muenchen, Rim i St. Peterburg.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.