Dudek: “Messi je provokator, znao je govoriti užasne gadosti”

Dudek: “Messi je provokator, znao je govoriti užasne gadosti”

Jerzy Dudek otkrio je kakva je zapravo osoba 'mirni i povučeni' Lionel Messi.

Jerzy Dudek/Foto: Gettyimages

Legendarni poljski vratar Jerzy Dudek u svojoj se nedavno izdanoj autobiografiji okomio na najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija otkrivši što se sve zapravo događa(lo) ‘iza kulisa’ El Classica.

Dudek je nosio dres madridskog Reala – premda bi točnije bilo kazati da je ‘čuvao leđa’ nedodirljivom Ikeru Casillasu – u periodu od 2007. do 2011. godine, a o fantastičnom je Argentincu govorio u dijelu u kojemu se osvrnuo na osvajanje Lige prvaka s Liverpoolom.

“Barcelonini igrači u derbijima su redovito provocirali i simulirali, a u svemu je prednjačio Lionel Messi. Messi je znao izreći Pepeu i Ramosu takve gadosti da to jednostavno niste mogli povezati s njegovim imidžem naoko mirnog i dobrog momka. Messi je, kao uostalom i čitava Barcelona, živio od provokacija”, otkrio je Dudek.

“Mourinha je, na primjer, jako ‘boljelo’ njihovo ponašanje. Mi smo ih pak previše poštovali, dok oni nas uopće nisu. Cijelo su vrijeme provocirali, a kad smo izgubili s 5:0 2010. godine htjeli su da mijenjamo dresove. Naravno da smo bili ljutiti”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.