Duje Čop: “Protiv Meksika imamo priliku pokazati da smo pravi”

Duje Čop: “Protiv Meksika imamo priliku pokazati da smo pravi”

Čop je u 12 nastupa u nacionalnom dresu postigao dva pogotka, Sjevernoj Irskoj i Meksiku.

foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je u Miamiju od Perua 2:0, a u utorak u Dallasu ponovno će odmjeriti snage s Meksikom, momčadi koju je prošle godine u Los Angelesu svladala 2:1 golovima Duje Čopa i Frana Tudora.

“Ta će mi utakmica uvijek biti u posebnom sjećanju s obzirom da mi je pripala čast biti kapetan. Tu priliku nisu imali ni neki drugi igrači koji su ostavili veći trag u reprezentaciji. Rado pamtim i pobjedu u spektakularnoj atmosferi te se nadam sličnim uvjetima i u Dallasu”- najavio je Duje Čop.

“Meksiko je zahtjevan suparnik, dodatno motiviran upravo tim porazom, a pred svojim navijačima igrat će kao kod kuće, ali Hrvatska ima kvalitetu – tu su sada igrači koji će u budućnosti biti oslonac reprezentacije. Imamo priliku pokazati da smo pravi i boriti se za odlazak na Svjetsko prvenstvo”- dodao je.

Rezultat ne treba biti imperativ u pripremnim dvobojima za odlazak u Rusiju, smatra Čop:

“U ovim utakmicama treba gledati što treba popraviti prije svjetske smotre. Rezultat će biti najvažniji u Rusiji, eventualne pobjede u SAD-u ne bi značile da smo već sada spremni za Svjetsko prvenstvo. Nikada nije dobro izgubiti, ali izvući ćemo pouke iz poraza od Peruanaca. Ionako smo u pripremnom razdoblju željeli suparnike drukčijeg nogometnog stila kako bismo bili spremniji za takve momčadi u natjecateljskim okršajima”.

Čop je ove sezone već podigao jedan vrijedan trofej, Belgijski kup.

“Zadovoljan sam u Standardu, ostvarili smo sezonski cilj plasmanom u Europsku ligu i osvajanjem Kupa. Nadam se da ću biti što bolji u preostala tri mjeseca i nametnuti se izborniku”- zaključio je Duje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.