Duje Peroš: ”Cilj nam je ne biti u zoni ispadanja”

Duje Peroš: ”Cilj nam je ne biti u zoni ispadanja”

Foto: Sportcom.hr

Vaterpolisti Riječkog Primorja Erste banke pripremaju se za ulazak u novu sezonu, u koju ulaze s bitno pomlađenom momčadi. Jedan od najboljih vaterpolista kluba Duje Peroš osvrnuo se na novu sezonu.

”Pripreme su naporne, no polako se približavamo kraju osnovnog dijela. Počeli smo s pripremnim utakmicama protiv Trsta, a trebali bi igrati i protiv Kaposvara tako da ćemo u idućem razdoblju više raditi na uigravanju. Imamo posve drugačiju momčad nego lani, puno mlađu s puno manje iskustva”, započeo je Duje.

Iako su mu tek 22 godine, moglo bi se reći da je Peroš zapravo veteran u ovoj momčadi. Također, velike probleme Riječanima radi i Mislav Vrlić, koji je ozlijeđen već duže vrijeme:

”To nam je i najveći hendikep zbog toga što nam je upravo ta pozicija ranjiva. Imamo u momčadi dva igrača koja igraju na njegovom mjestu, no vrlo su neiskusni. Trebao bi doći jedan Australac da zakrpa to mjesto, no vidit ćemo”.

Što se tiče rezultatskih očekivanja, nema ih, no ne bi bilo dobro ni ispasti iz lige.

”Imperativa nema, cilj nam je da ne budemo u zoni ispadanja i da mladi igrači steknu toliko potrebno iskustvo. Mislim da su još tri, četiri momčadi s nama u rangu i voditi ćemo borbu s njima da ne ispadnemo, no mislim da možemo ostvariti ostanak u ligi”, zaključio je Peroš.

Spomenimo za kraj i kako Primorje novu ligašku sezonu otvara 07. listopada protiv POŠK-a.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.