Đulvat: “Navijači su doveli klub do ove razine”

Đulvat: “Navijači su doveli klub do ove razine”

Predsjednik Fustal Dinama Matija Đulvat najavio je prvu prvoligašku sezonu navijačkog kluba...

Foto http://www.futsal-dinamo.hr

Futsal Dinamo, klub kojeg su osnovali navijači Dinama, u novoj će sezoni debitirati u 1. HMNL. Predsjednik Matija Đulvat je u razgovoru za Index.hr izjavio: “Pozivam sve da u subotu dođu na Šalatu jer će to biti spektakl koji će pamtiti do kraja života. Prošla sezona je bila posebna, ali i ove sezone će biti skandiranja i zabave. Daljnji napredak kluba ostvarit ćemo približavanjem članova uz dopuštanje da sudjeluju u donošenju odluka. Mislim da smo napravili sjajan posao jer navijači su doveli klub na ovu razinu. Oni su napravili razliku i to ne treba skrivati. Za nas osnivače kluba ovo je veliko iznenađenje. Navijači su također iznenađeni jer su im se priključili i ostali slojevi ljudi, te svi zajedno uživaju i stvaraju pozitivnu energiju na utakmicama.”

Klub je doveo mnoga pojačanja: “Veliko ime Dinamo predstavlja izazov, a to je malo olakšalo dovođenje novih igrača. Znali smo da će nam dolazak trenera Miće Martića omogućiti i igrače koje želimo. On je ipak najveće pojačanje našeg kluba. Penava, Kanjuh, Horvat i Ziberi su igrači koji su poznati u cijeloj zemlji, a brzo će svi upoznati i Totha. Hvala igračima koji su nas napustili, ali dali su veliki doprinos. To su Šokota, Purgar, Zorić, Ilić, V. Škorić, Čošić i Jelušić. Neki su preuzeli funkcije u klubu, dok su drugi ostali članovi i vjerni navijači. Osnova funkcioniranja kluba su volonteri. Mnogo ih je i svakodenevno dolaze novi. Mi jesmo amaterski klub, no ipak ima mnogo posla u organizaciji. Desetak ljudi je svakog dana u kontaktu s članovima i obavljaju najveći dio posla, dok ostali pomažu u svim segmentima. Trenutno se između ostaloga bavimo organizacijom spektakla na Šalati, priprema u Zadru, turnirom u Švicarskoj, priprema za reprezentaciju Kazahstana i omladinskog pogona.”

Najavio je sljedeće poteze: “U klub je već stigao Matija Capar jer je riječ o najboljem hrvatskom treneru u mlađim kategorijama. Njegovi igrači Maloševac, Čekol i Uremović već su priključeni seniorskoj momčadi iako su još uvijek juniori. Sad planiramo organizirati sve dobne kategorije, što se posebno odnosi na najmlađe. O njima će brinuti igrači koji studiraju ili su već završili Kineziološki fakultet, a to su Zorić, Čošić, Grgić i Pezelj. Tako su djeca u našoj školi dobila stručnjake koji će ih učiti svemu, ne samo futsalu. U seniorskoj momčadi imamo trenera koji uvijek daje priliku mladima. Novak, Marinović, Capar i Bajrušović samo su neki od igrača koji su smanje od 20 godina bili reprezentativci i to im je sigurno pomoglo da postanu ovakvi igrači. Uspinjača je dala priliku mladićima poput Matoševića, Petrovića, Modrušana i Grbeša, a oni su danas reprezentativci. Alumnus je imao Horvata, Vuka, Ziberija, Grgića i Perića. Kod nas su sad na redu Čekol, Uremović i Maloševac. Svi talentirani igrači će sigurno dibit priliku, a onda sve ovisi o njima.”

Objasnio je kakve igrače klub želi: “Meni su kod izbora igrača najvažniji karakter, želja za pobjedom i podređenost momčadi. Futsal je momčadski sport i pojedinac je moćan. Na kraju je bitan novac, no važno je i s kime se dijeli svlačionica. Ako nije prava momčad nema uživanja, a vrijeme se ne može vratiti. Moj cilj je da su svi u momčadi prijatelji i na teren izlaze spremni poginuti za suigrača i klub. Nadam se da su svi upoznali naš klub i da su stručnjaci za marketing shvatili koliko smo važni u zemlji i inozemstvu. Pozvani smo na turnire širom Europe, a zbog Martića nas se sad zove i po svijetu (Kuvajt, SAD, Australija) i mislim da ćemo brzo putovati preko oceana. Već smo postali jedno od najzvučnijih imena u svijetu futsala i mislim da je to dobar poziv za sponzore.”

Osvrnuo se na vezu kluba i navijača: “Mi imamo posebne navijače, nevjerojatno su odani klubu. Sve objašnjava kad se igrači poput Franje, Šokija, Purgija i Škore u veteranskim godinama bore za svaku loptu jer žele na sljedećoj utakmici opet ponosno obući sveti dres. Želimo pronaći prikladan prostor za treninge seniora i mlađih kategorija, a to bi olakšalo i financiranje kluba. Utakmice ćemo i dalje igrati u gradskim dvoranama jer imamo sve što trebamo. Dogovaramo uređivanje već postojećeg prostora, a kad završimo projektnu dokumentaciju i složimo financije zajedno s partnerima ćemo to pokušati ostvariti. Prošle sezone smo igrali u dvoranama širom Zagreba. Svi su nas tako upoznali i osjetili atmosferu.”

Govorio je o ustroju kluba: “Prva liga je financijski kogo zahtjevnija od drugoligaškog natjecanja. I dalje pregovaramo sa sponzorima, a detalji iz ugovora su poslovna tajna. Najveći sponzori i dalje su navijači i članovi. U srpnju je na Izbornoj skupštini podnesen financijski izvještaj svim članovima, što znači da poslujemo transparentno i u skladu sa zakonom. Iz GNK Dinamo nam nikad nije bila predložena suradnja i navijači su jedina veza između dva kluba. Uvijek sam navijao i uvijek ću navijati za Dinamo. Veselit ću se pobjedama i tugovati zbog poraza. Otac mi je prenio tu ljubav i tužan sam jer djeca danas navijaju za klubove u inozemstvu. Mene su u tim godinama drugi klubovi zanimali samo kad su igrali protiv Dinama. Nikad nisam nosio druge dresove. Postoji kvaliteta kod nas, no ne postoji mogućnost pružiti talentiranim igračima priliku da se potpuno razviju u GNK Dinamu. Sve se vrti oko novca. Ja ipak mislim da Dinamo može kao nekada konkurirati najboljima u Europi. Navijači će cijeniti onoga koji to pokuša ostvariti, a onda će klinci možda opet tražiti roditelje da im kupe dres Dinama.”

Završio je: “Namjerno sam za kraj ostavio osobu kojoj se želim zahvaliti na svemu učinjenom za klub. Kad je bilo najteže on nas je vodio, motivirao je sve i davao svoj maksimum za klub čiji je jedan od osnivača. Potom je prepustio mjesto jer misli da netko drugi može odvesti Futsal Dinamo na višu razinu. To je naš trener Mate Čuljak, koji je svima pokazao kako se voli i živi za klub.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.