Dunga: “Samo tri dana za pripreme?”

Dunga: “Samo tri dana za pripreme?”

Brazilski izbornik ljut je zbog smiješnog 'rasporeda' prije putovanja na Copa Americu, koja je na rasporedu u Čileu u lipnju.

Carlos Dunga/Foto: commons.wikimedia.org - Marcello Casal Jr, ABr

Novi izbornik brazilske nogometne reprezentacije Carlos Dunga već je počeo razmišljati o Copa Americi, koja je na rasporedu u lipnju, i ogromnom pritisku koji će biti na leđima njegovih pulena nakon katastrofalnog domaćinskog Svjetskog prvenstva prošle godine.

Ovogodišnje će se elitno južnoameričko prvenstvo održati u Čileu, a Dunga se posebno osvrnuo na samo tri dana koje će imati s momčadi prije putovanja na turnir.

“Dva dana odigravat ćemo prijateljske susrete, a samo je treći rezerviran za trening. Kad počne natjecanje, imat ćemo samo tri dana do prve utakmice”, ljut je legendarni nogometaš.

“Za nas će biti najvažnije pobijediti u prvom ogledu i to je ono što me najviše zanima. Moramo prestati govoriti i razmišljati o onih 7:1 te se konačno okrenuti budućnosti”, zaključio je svjetski prvak iz SAD-a 1994. godine.

Dunga je na klupu carioca sjeo po drugi put u karijeri, nakon što je neuspjehom okončao nastup na SP u Južnoj Africi 2010. godine. Može se pohvaliti kako je jedini igrač (uz Španjolca Xavija) koji je nastupio na SP-u, olimpijskim igrama, kupu konfederacije te prvenstvu kontinenata, a osim Brazila vodio je tek U23 selekciju domovine te Internacional.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.